Politiet chikaneret af falske 112-opkald

Lørdag aften blev politiet forstyrret af adskillige falske anmeldelser fra Tingbjerg i Brønshøj. Grove drengestreger, lyder det fra politidirektør Hanne Bech Hansen.

Politidirektør Hanne Bech Hansen mener, at nogen generer politiet bevidst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Der er blevet skudt i Tingbjerg.«

Sådan lød beskeden, da Københavns Politi lørdag aften fik en lang række opkald fra unge drenge med udenlandsk accent.

Men da politiet undersøgte sagen, viste det sig, at opkaldene kom fra mobiltelefoner uden SIM-kort, og alle var falske anmeldelser.

En »and«
»Vi havde en patrulje i området, og de havde ikke hørt noget, og vi fandt heller ikke noget, så derfor regnede vi med, at det var det, vi kalder en and. Vi undersøgte det, og vores konklusion, efter vi havde været derude et stykke tid, var, at alle opkaldene kom fra telefoner uden SIM-kort«, siger Hanne Bech Hansen, politidirektør i København.

De falske anmeldelser kommer efter utallige skudepisoder i Københavnsområdet de seneste uger. Samme aften som opkaldene fra Tingbjerg, blev der da også affyret mindst otte skud fra en bil på Sallingvej i Vanløse.

Grove drengestreger
Hanne Bech Hansen ser de falske anmeldelser som »grove drengestreger«, der forstyrrer politiets arbejde.

»Det er jo forfærdeligt, at vi skal bruge vores tid på at lede efter noget, som ingenting er. Det er utrolig forstyrrende og tidskrævende. Det er vores indtryk, at det er noget, man gør for at genere os«, siger hun.

Politiet formanede de unge i området om at lade være med at chikanere politiets arbejde.

Mord i Tingbjerg
Tingbjerg var stedet, hvor den 19-årige Osman Nuri Dogan blev dræbt den 14. august, da han blev ramt af skud affyret med en Kalashnikov-riffel foran et pizzeria.

Siden er skyderierne eskaleret, og mange af episoderne menes at have forbindelse til et opgør mellem Hells Angels og deres støtter i AK 81 på den ene side og indvandrerbander på den anden.

Strafbart
Falske anmeldelser som dem i Tingbjerg er strafbare efter straffelovens paragraf 165 og kan give fra bødestraf og op til et halvt års fængsel.