Politiet beslaglægger over 100 kilo hård narko

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Nordsjællands Politi har fundet en usædvanlig stor mængde hård narkotika under ransagninger på fem-seks adresser forskellige steder på Sjælland.

Ransagningerne fandt sted natten til fredag, og politiet fandt i alt 102,4 kilo narkotika. Der er tale om både kokain, amfetamin og MDMA, der også er kendt som ecstasy.

Det fortæller politiinspektør og leder af Central Efterforskning i Nordsjællands Politi, Lau Thygesen:

»Det er nok noget nær rekorden for, hvad der er fundet i Nordsjælland, så jo, det er et stort beslag. Og det passer os fint, at vi får det væk fra gaden«.

Nordsjællands Politi skriver i en pressemeddelelse om aktionen, at man slog til »efter kortere tids efterforskning«.

»Vi har kørt med en kort men intens efterforskning, og det har givet det her fine resultat, set fra vores perspektiv,« siger Lau Thygesen til Berlingske:

»Meget ser ud som om, at det var tænkt til det danske marked«.

Politiinspektøren afviser at fortælle nærmere, hvor på Sjælland ransagningerne har fundet sted, og hvorvidt de anholdte - tre mænd og en kvinde i alderen 31 til 56 år - har tilknytning til en rocker- eller bandegruppering.

Lau Thygesen erkender dog, at mængden af narkotika, politiet fandt, kom bag på ham.

»Det var lidt overraskende. Vi var ikke i tvivl om, at den her persongruppe, vi har anholdt, kunne have et stort marked. Men at det var så stort, kom bag på os,« siger politiinspektøren.

De fire anholdte er fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør. Flere andre politikredse var også involveret i politiaktionen.