Politiet beslaglægger 45 giftslanger på Sjælland

Giftslangerne er blevet bragt til et terrariecenter, indtil det besluttes, hvad der skal ske med dem.

Ved fem ransagninger tirsdag har politiet fundet 45 giftslanger - heriblandt Taipan-, Gabon- og klapperslanger. (Arkivfoto). Judith Martin/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

45 giftslanger er tirsdag blevet beslaglagt forskellige steder på Sjælland og i Rødby på Lolland.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Aktionen, der var et koordineret samarbejde mellem flere politikredse, blev sat i værk efter oplysninger på sociale medier om, at der på stederne blev holdt giftige slanger.

Politiet fandt i alt 45 giftslanger, heriblandt Taipan-, Gabon- og klapperslanger. De er alle ulovlige i Danmark og må kun være i zoologiske haver og terrariecentre med særlige tilladelser.

Slangerne blev fundet på fire ud af fem adresser, som politiet ransagede. Der blev fundet fire slanger i Rødovre, 29 i Rødby, to i Nakskov og ti i Roskilde.

Under aktionen blev politiet ledsaget af slangekyndige og dyrlæger, som kunne hjælpe med at håndtere slangerne.

»Vi har nogle slangekyndige og dyrlæger med, som er klar til at aflive dem, hvis de lever under nogle forhold, der ikke er tilstrækkelige,« siger Jeff Kongedam, politikommissær ved Københavns Vestegns Politi.

Det var dog umiddelbart ikke tilfældet, fortæller han, så slangerne blev placeret i kasser og bragt til et terrariecenter, som har tilladelse til at opbevare slangerne.

Herfra skal man undersøge, om der er zoologiske haver, som kunne have brug for dem.

Fire mænd er anholdt i forbindelse med aktionen. De er sigtet for at overtræde dyreværnsloven, hvilket typisk straffes med en bøde.

/ritzau/