Politiet belønner 36 af hverdagens helte

Tirsdag belønner politiet en række heltemodige danskere. En af dem stoppede en bankrøver. En anden hjalp japanske journalister.

Københavns Politi ønsker at takke de borgere, der har forhindret eller medvirket til at opklare en forbrydelse - eller som har ydet en ekstraordinær indsats for at redde menneskeliv, siger Johan Reimann, der er direktør for Københavns Politi Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skrider du ind, hvis du ser en person iført elefanthue løbe væk fra en bank med en pose i hånden? Eller hvis du ser turister blive bestjålet?

Det har en række danskere gjort, og de bliver hyldet på Københavns Politigård tirsdag.

- På den måde ønsker Københavns Politi at takke de borgere, der har forhindret eller medvirket til at opklare en forbrydelse - eller som har ydet en ekstraordinær indsats for at redde menneskeliv, siger Johan Reimann, der er direktør for Københavns Politi.

- Vi påskønner virkelig borgernes hjælp, og det meget mere end den symbolske dusør på 1.000 kroner, som jeg overrækker, fortsætter han.

En af de personer, der får overrakt 1.000 kroner tirsdag, bemærkede en mistænkelig person løbe væk fra en bank med en pose i hånden. Hverdagshelten fulgte efter den mistænkelige person og kontaktede politiet under forfølgelsen. Det medførte, at en bankrøver blev snuppet af politiet.

En anden hverdagshelt så en lommetyv i aktion mod gruppe turister på Københavns Hovedbanegård. Personen råbte lommetyven an og fik trods trusler fra den langfingrede tyv ført ham til politivagten. Her var en flok japanske journalister ved at anmelde et tyveri, som viste sig at være begået af selvsamme lommetyv. Japanerne fik deres ejendele retur, og lommetyven røg i kachotten.

I alt vil 36 personer få en dusør på 1.000 kroner for deres snarrådighed. Betjentene har ud fra de episoder, de har været kaldt ud til, indstillet en række danskere til at modtage dusøren, og politidirektøren har udvalgt de 36 helte.