Politiet bekræfter: Kamilla Hantusch er fundet død

Det er nu endegyldigt bekræftet, at det lig, der blev fundet onsdag aften, er den efterlyste Kamilla Hantusch fra Padborg. Kvindens ekskæreste fremstilles torsdag eftermiddag i grundlovsforhør sigtet for drab.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Politiet / privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syd- og Sønderjyllands Politi bekræftede torsdag eftermiddag efter en obduktion, at liget, der blev fundet ved Kliplev onsdag aften, med sikkerhed er den 22-årige Kamilla Hantusch.

Politiet har, lige siden liget blev fundet onsdag aften, regnet med, at der var tale om den forsvundne mor fra Padborg, så svaret fra obduktionen var ventet. Forude venter nu en masse tekniske analyser af det bevismateriale, som er blevet indsamlet natten til torsdag og torsdag formiddag fra det sted, hvor Kamilla Hantusch blev fundet, fortæller efterforskningsleder Hans Roost.

»Vi er færdige med alle de fysiske undersøgelser, men vi skal have bearbejdet og analyseret en masse informationer nu,« siger Hans Roost og takker samtidig befolkningen for de oplysninger, der førte til gennembruddet i sagen.

»Det viser, at man ikke kan inddrage befolkningen ofte nok. Det var en borger, der onsdag så noget mistænkeligt ved en nedkørselsrampe til motorvejen. Han så en lille, hvid genstand i et skovstykke, og i løbet af dagen hørte han om sagen i pressen, og om eftermiddagen besluttede han at køre forbi igen, og herefter kontaktede han politiet. Det var gennembruddet i efterforskningen at finde Kamillas lig, selv om det var tragisk,« siger Hans Roost.

Den dræbte kvindes 24-årige ekskæreste blev torsdag eftermiddag fremstillet ved Byretten i Sønderborg med krav om varetægtsfængsling, men sagen foregår for dobbeltlukkede døre, så der kan gå noget tid, før offentligheden får kendskab til motivet bag den unge kvindes mord.

Hans Roost vil på grund af de lukkede døre ikke udtale sig om sagen eller den mistænkte, men han understreger, at anholdelsen sent onsdag aften blev foretaget på baggrund af en grundig efterforskning.

»Efterforskningen og eftersøgning er gået hånd i hånd fra første dag. Vi har hele tiden beriget hinanden med oplysninger og fået afhørt rigtig mange mennesker. Hver dag har der været nye fremskridt, og hver oplysning har været en puslebrik i det store spil, og til sidst havde vi fået samlet så mange, at vi onsdag kunne slå til mod mistænkte,« siger Hans Roost.

Det vides torsdag eftermiddag ikke, hvordan den 24-årige mistænkte ekskæreste forholder sig til sigtelsen.