Politiet bekræfter identitet på mistænkt bag terrorangreb i København

Københavns Politi bekræfter tirsdag de forlydender, der er offentliggjort af pressen om identiteten på den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København i weekenden.

Politiet har nu bekræftet identiteten af den 22-årige, der skød og dræbte to personer i weekenden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste dage har flere medier omtalt gerningsmanden som værende den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, der dræbte to personer og sårede fem betjente under skyderierne i København.

Politiet skriver, at afhøringer og tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden ved sin ankomst til Krudttønden først forsøgte at komme ind ad andre indgange end hovedindgangen, hvorefter han på gaden blev mødt af nu afdøde, mod hvem han afgav et skud, der var dræbende.

De tekniske undersøgelser viser, at det våben, som politiet senere fandt på boldbanerne ved Mjølnerparken, er gerningsvåbnet, en såkaldt M 95. Gerningsmanden affyrede ifølge politiet i alt 28 skud ved Krudttønden.

Senere på natten til søndag dræbte Omar Abdel Hamid El-Hussein 37-årige Dan Uzan, der stod vagt ved synagogen i Krystalgade. Her viser politiets tekniske undersøgelser, at gerningsmanden på stedet har afgivet to skud med en kaliber 7,65 mm og syv skud med en 9 mm pistol. Begge våben er identiske med de to pistoler, han blev fundet i besiddelse af efter at have skudt mod politiet på Svanevej.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt tidligt søndag morgen nær sin bopæl på Svanevej på Nørrebro. Her viser de tekniske undersøgelser, at gerningsmanden, da han blev råbt an af politiet, afgav to skud med en 9 mm pistol, samt et skud med en 7,65 mm pistol - dette projektil sad i ratstammen på det køretøj politiets kom kørende i til stedet.

»Med de resultater vi nu har fået omkring gerningsvåbnene og gerningsmandens skudafgivelser, er vi kommet vigtige skridt videre i vores efterforskning. Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere, og er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse vi oplever hos alle. Pressen har rigtig mange spørgsmål, som ønskes besvaret, men af hensyn til den videre efterforskning, kan vi ikke komme med flere detaljer på nuværende tidspunkt,« skriver ledende politiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi.