Politiet: Anholdt HA-rocker styrede massiv hashhandel

Københavns Politi har blandt andre anholdt en 41-årig Hells Angels-rocker ved torsdagens store aktion i Pusherstreet.

I den største aktion hidtil har politiet slået til på over 150 adresser mod narkotikahandel på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor del af hashhandlen i Pusherstreet i København er styret af medlemmer af rockergruppen Hells Angels.

Det understreges ifølge politiet yderligere af den store aktion rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania, som Københavns Politis Task Force Pusherstreet i samarbejde med politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst torsdag gennemførte på Christiania, Christianshavn, i det Storkøbenhavnske område og på Sydsjælland.

Over 80 personer blev anholdt herunder fem fuldgyldige medlemmer af Hells Angels. Især en 41-årig Hells Angels-rocker fremhæves som værende en af de helt store bagmænd bag salget i boderne på Christiania.

»Vi har i Task Force Øst anholdt ti personer, som vi ser som bagmænd til hashsalget i boderne på Christiania. Ni mænd og én kvinde. De er efter politiets opfattelse styret af et 41-årigt Hells Angels-medlem,« lød det fra Kim Kliver, leder af Task Force Øst på et pressemøde på Københavns Politigård torsdag eftermiddag.

Politiets fangst ved den omfattende aktion var stor og har ikke kun omfattet sælgere og leverandører af hash. I Pusherstreet på Christiania fandt Task Force Pusherstreet blandt andet tre millioner kroner i kontanter, 100 kilo hash, 3.000 joints og 3,5 kilo guldbarrer samt enkelte våben, mens Task Force Øst blandt andet fandt omkring 320 kilo hash og en halv million i kontanter.

Politiet ser de mange anholdelser og fund som en klar indikator på, at der er et større kompleks af hashsalg i København, og derfor er det vigtigt at fortsætte arbejdet med at gøre hashmarkedet usikkert for både købere, sælgere og leverandører, understreger politiet.

»Vores offensive strategi vil fortsætte. Vi vil fortsætte indsatsen mod både købere, sælgere og leverandører. Man vil som køber af hash også kunne mærke, at vi har meget fokus på dem. Det er jo dem, der gør det muligt overhovedet at have denne her illegale forretning,« sagde Jørgen Skov, ledende politiinspektør og leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi på pressemødet.

Den storstilede aktion er et led i en større koordineret indsats mod åbenlys hashhandel i hovedstaden, som politiet indledte i 2012. Blandt andet gennemførte politiet i sidste uge en stor razzia på Jægersborggade på Nørrebro, hvor 25 blev anholdt.

Siden indsatsens begyndelse er der beslaglagt mere end 1,5 tons hashprodukter, kontanter og andre aktiver til en værdi af mere end 90 millioner kroner, og politiet havde før torsdag varetægtsfængslet omkring 60 personer. Nu kan der altså lægges omkring 80 personer til det tal.

De anholdte blev og bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag og fredag.