Politiet anholder mand for at skyde teenager

Med kort mellemrum rykkede politiet ud til to mulige skudepisoder. Teenager er ramt, men er uden for livsfare.

En teenager blev torsdag aften såret af skud i et værelse i Fensmarksgade på Nørrebro. En person er anholdt og fremstilles fredag i grundlovsforhør. Kort forinden rykkede politiet ud til en anden anmeldelse om skud på Frederiksborgvej. Her blev ingen ramt. Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. En teenager blev tidligt torsdag aften ramt af et skud på et værelse på Fensmarksgade på Nørrebro i København.

- Vi får anmeldelsen, da personer, som er til stede i bygningen, ringer efter ambulance og politi, oplyste vicepolitiinspektør Jesper Beuschel torsdag aften.

Drengen blev bragt til sygehuset og er uden for livsfare.

Anmeldelsen kom klokken 18.15, og ved 21-tiden anholdt politiet en formodet gerningsmand, der ligesom den forurettede er teenager.

- Han vil blive fremstillet i dommervagten fredag. Sigtelsen lyder på drabsforsøg, siger central efterforskningsleder Torben Madsen natten til fredag.

Vicepolitiinspektør Jesper Beuschel ville torsdag aften ikke komme ind på, hvor offeret er blevet ramt af skud eller den nøjagtige alder på offer og formodet gerningsmand.

Tidligere torsdag oplyste politiet på Twitter, at drengen blev skudt som led i en form for opgør mellem to unge mennesker, som kender hinanden.

Jesper Beuschel kunne torsdag aften ikke komme nærmere ind på et motiv til skyderiet.

- Vi skal først have afhørt den forurettede og den mistænkte, sagde han.

Fem minutter før politiet fik anmeldelsen om episoden i Fensmarksgade, fik man en anmeldelse om skyderi på Frederiksborgvej i Københavns Nordvestkvarter ikke langt derfra.

Politiets undersøgelser i løbet af aftenen viste, at hverken personer eller andet var blevet ramt af skud.

/ritzau/