Politiet anholder flere personer i stor aktion i Kalundborg

Politiet har torsdag gennemført en stor aktion i forbindelse med efterforskningen af en skudepisode i februar.

Politiet har torsdag været talstærkt til stede i Kalundborg, hvor flere adresser er blevet ransaget i forbindelse med en skudepisode i Slagelse i februar. To mænd er sigtet for drabsforsøg og ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør fredag. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I februar blev en 23-årig kvinde beskudt, da hun kom kørende i sin bil i Slagelse, og torsdag har politiet i forbindelse med efterforskningen gennemført en stor aktion i Kalundborg.

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der sammen med Midt- og Vestsjællands politi gennemførte aktionen. Adresser er blevet ransaget og flere personer fra bandemiljøet er blevet anholdt.

Skyderiet i Slagelse fandt sted den 18. februar omkring klokken 22.30 på et parkeringsareal ved Ingemannsvej tæt på byens sygehus.

Her kom en 23-årig kvinde kørende, da to maskerede mænd pludselig sprang ud foran hendes bil og åbnede ild.

»Hun måtte bakke fra stedet for at slippe væk,« fortalte politikommissær Bo von Würden efter episoden.

Flere skud ramte bilen, men den chokerede kvinde slap uskadt fra skyderiet.

»Vi opfatter ikke episoden som et led i en almindelig bandekonflikt, men som et kriminelt opgør mellem blandt andet bandemedlemmer,« siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi torsdag.

»Det er meget vigtigt, at vi er i stand til at foretage anholdelser i de her sager, for de skaber jo stor utryghed,« tilføjer han.

Midt på eftermiddagen er politiet stadig i gang med at ransage adresserne i Kalundborg.

To af de mænd, der blev anholdt i forbindelse med aktionen, ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør fredag. De er sigtet for drabsforsøg.

/ritzau/