Politiet anholder fem mænd et halvt år efter skyderi

Sidste efterår blev to mænd ramt af skud i Emdrup. Den ene mand døde. Nu har politiet anholdt fem personer.

Arkivfoto. Sidste efterår blev to mænd ramt af skud i Emdrup. Den ene mand døde. Nu har politiet anholdt fem personer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Københavns Politi har anholdt fem personer i forbindelse med et skyderi på Emdrupvej sidste år, hvor to mænd blev ramt af skud.

En 21-årig mand døde senere af sine kvæstelser. Den anden mand på 49 år overlevede og har det i dag fysisk godt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Skyderiet fandt sted midt på eftermiddagen 2. oktober, og det var tilsyneladende den 21-årige, der var mål for skuddene. Han blev ramt af skud foran en kiosk, som han flygtede ind i.

Den 49-årige familiefar befandt sig i kiosken, da skuddene bragede løs. Han blev ramt af skud, da han flygtede ud af kiosken.

Søndag aften slog politiet til og anholdt en 34-årig mand i Københavns Lufthavn, da han var ved at forlade landet, og mandag skred man så til anholdelse af de andre fire.

To af dem sad allerede bag tremmer, da politiet mandag sigtede dem for drab eller medvirken til drab.

En 21-årig blev anholdt i Vestre Fængsel, hvor han afsoner en dom, mens en 22-årig mand blev anholdt i Næstved Arrest, hvor han sidder varetægtsfængslet i en anden sag.

Desuden er en 21-årig mand anholdt i Nordsjællands Politikreds, mens en 24-årig mand er anholdt i Jylland.

Fælles for de fem anholdte er, at de alle er eller har været medlem af banden Mongols.

Fire af de fem mænd bliver fremstillet senere mandag i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. De er sigtet for drab og medvirken til drab.

Der er endnu ikke taget stilling til, om manden, der blev anholdt i Jylland, også skal fremstilles i grundlovsforhør.

»Det er tilfredsstillende, at vores lange efterforskning nu har ført til, at vi kan skride til anholdelser i sagen«, hedder det i en udtalelse fra fungerende politiinspektør Torben Svarrer, Københavns Politi.

»Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor en ung mand døde, og en helt tilfældig person blev skudt ned. Vi vil samtidig gerne takke for de mange henvendelser, vi har modtaget fra borgerne i sagen.«

/ritzau/