Politiet anholder 24-årig mand i Solrød Bæk efter skud

Søndag nat har politiet været i Solrød Center, hvor borgere har hørt skud. Det kan være noget banderelateret.

En person er fundet død i et brændt hus i Allingåbro, som ligger øst for Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Free/Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 24-årig mand fra Karlslunde er blevet sigtet for at være i besiddelse af et skydevåben og for at udsætte andres liv for fare ved et skyderi søndag aften i Solrød Center i Solrød Strand ved København.

Den unge mand fremstilles mandag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi.

Her kræver anklagemyndigheden, at retsmødet foregår for lukkede døre.

Skudepisoden, som den 24-årige menes at have været involveret i, vurderes ikke at være banderelateret, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved 22-tiden søndag aften hørte nogle vidner fire skud i Solrød Center og så en mand løbe ned mod stranden.

Et vidne fortalte politiet, at vedkommende havde set en mistænkelig person på Klitvej, og kort efter anholdt politiet den 24-årige, da han stod ude i Solrød Bæk.

Politiet fik anmeldelsen om skuddene kort før klokken 22.30 søndag aften, og politiets teknikere har arbejdet i indkøbscentret natten til mandag for at finde ud af, hvad det er, der er foregået på stedet.

De tekniske undersøgelser i indkøbscentret har bekræftet, at der er blevet skudt i centret. Politiet har blandt andet fundet afskudte hylstre fra et våben. Der er ikke oplysninger om, hvor mange hylstre der er fundet.

Disse undersøgelser og undersøgelser af den oplyste flugtrute betyder, at den 24-årige mistænkes for at have været i besiddelse af et skydevåben.

Han er derfor sigtet for våbenbesiddelse under særlig skærpende omstændigheder og for at udsætte andres liv og førlighed for fare ved at affyre skud, oplyser Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet er ingen personer tilsyneladende blevet ramt af skud.

Et område omkring indkøbscentret var afspærret, mens teknikere undersøgte stedet for spor efter skyderi.

Der er ikke oplysninger om det våben, der er skudt med, herunder om det er lykkedes politiet at finde gerningsvåbnet.

Politiet er meget interesseret i at tale med vidner, der har set eller hørt noget, som kan bidrage til opklaringen af sagen. Vidner kan kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 114.

/ritzau/