Politiet angrebet med kanonslag, maling og sten under aktion på Christiania

Tirsdag aften var politiet for 18. gang forbi Pusher Street på Christiania for at rive et hegn ned, som pushernes gemmer sig bag. I den forbindelse blev de angrebet med både kanonslag, maling og sten.

Betjente er jævnligt forbi Pusher Street på Christiania, hvor der fortsat sælges hash. Arkivfoto. Liselotte Sabroe/Scanpix 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag aften var politiet endnu en gang forbi Christiania i kampen mod hashhandlen på stedet. Her blev de angrebet med diverse ting herunder kanonslag, maling og sten.

Det fortæller Dannie Rise, chef for Special Operativ Afdeling under Københavns Politi, der blandt andet inkluderer det tidligere Task Force Pusherstreet.

»Der var to piger på 16 og 18 år, som slog ud efter en politibetjent. De blev anholdt, og i den forbindelse kom der en ophidset stemning, hvor de blandt andet kaster malingbomber, sten og maling efter os,« siger han.

Der har ikke været permanente boder på Pusher Street på Christiania, efter christianitterne 2. september sidste år selv tog initiativ til at rive dem ned på baggrund af et skyderi mod to betjente. Christianitter gav dengan udtryk for, at de gerne ville af med mere hårdkogte kriminelle med banderelationer. »Fremmedfitterne«, som de også kaldes. Men hashhandlen på stedet er fortsat.

»Boderne er ikke kommet tilbage i deres permanente form, men de laver nogle interimistiske boder, som de sætter op og morgenen og piller ned igen om aftenen. De består af alt muligt lige fra olietønder til gamle vaskemaskiner, og hvad de ellers kan finde for at lave en form for bord. Så vi kører derud fra tid til anden og fjerner det her inklusiv et hegn, de sætter op for at handle deres hash og ikke blive set af politiet,« fortæller Dannie Rise.

Så vidt han husker, var det 18. gang politiet i går fjernede hegnet.

TV 2 Lorry har gennemset optagelser fra optrinnet, hvor det fremgår, at der også blev kastet med mælkekasser mod politiet, mens man kan høre lyden af glas, som smadres. Til TV-stationen fortæller Dannie Rise også, at der blev kastet kanonslag. Desuden hører man flere omkringstående personer råbe af politiet:

»Kan I godt lide at gøre små børn fortræd?,« lyder det blandt andet sammen med tilråb som »psykopater«, »møgsvin«, »ludere« og »bøsser«

Med videokameraer på hjelmene har politiet filmet hele episoden, og derfor er Dannie Rise fortrøstningsfuld i forhold til at få stillet de ansvarlige til ansvar.

»Vi har en masse god dokumentation af det, og vi har tidligere haft held med at få identificeret mange af de her gerningsmænd og få dem sigtet og dømt. Og vi snakker altså domme fra typisk 9 måneders fængsel og op til et år og tre måneder. Og det er selvom, man er ustraffet. Så det har en vis konsekvens, når man giver sig i kast med betjente på den her måde,« siger han.

Mens de permanente boder endnu ikke er kommet op, så erkender chefen for den specielle operative afdeling, at hashsalget er fortsat på Pusher Street.

»Der er ingen tvivl om, at hashsalget fortsætter, og det gør det jo også, fordi der er nogle, som understøtter de kriminelle ved at tage derud og handle,« siger han.