Politiet afliver teori om dansker indblandet i Gibraltar-drab

En dansk mand bliver ikke efterforsket, efter en familie på fire er fundet dræbt i Gibraltar, fastslår pressetalsmand fra politiet i den britiske koloni i det sydlige Spanien.

Læs mere
Fold sammen

Tidligere fredag forlød det i flere engelske medier, at en dansk mand blev efterforsket - mistænkt for at kunne stå bag eller være medskyldig i at have dræbt en familie på fire i Gibraltar på sydspidsen af Den Iberiske Halvø.

Men det afviser pressetalsmand fra Gibraltar Police, Richard Ullger, overfor bt.dk fredag aften.

»Vi er stadig i fuld gang med efterforskningen. Pigens far er ikke mistænkt. Faktisk har vi ingen mistænkte, og vi leder heller ikke efter nogen,« fortæller Richard Ullger.

Mandag formiddag fandt politiet ligene af en 31-årig britisk mand, hans 37-årige spanske kæreste, deres kun seks uger gamle baby og kvindens fireårige, halvt danske, datter, som hun havde fra et tidligere forhold, i en lejlighed på den centrale gade Boschetti’s Step. Naboer alarmerede politiet efter at have hørt en masse larm fra lejligheden.

Navnene på de fire ofre kan endnu ikke offentliggøres, da politiet ikke har været i kontakt med alle familiemedlemmer. De har dog overbragt den uhyggelige nyhed til den fireårige piges danske far.

»Vi har kontaktet den fireårige piges far i dag. Han vil inden længe ankomme til Gibraltar, hvor han vil hjælpe os med eftersøgningen. Men han vil ikke blive afhørt som mistænkt,« siger Richard Ullger til bt.dk.

Han bekræfter derimod, at der mødte politiet »modbydelige scener«, da de mandag eftermiddag brækkede døren til lejligheden på Boschetti’s Steps.

»Ligene havde omfattende skader. Det var hårrejsende. Vi betragter det i øjeblikket som en mord- og selvmordssag, men vi venter stadig på resultatet af retsmedicinernes undersøgelse. Gerningsstedet bliver også stadig undersøgt.« siger Richard Ullger.

Han forventer, at navnene på de fire ofre vil blive frigivet i løbet af et par dage.