Politiet affyrer varselsskud i forbindelse med anholdelse

I forbindelse med en anholdelse på Amager har en betjent affyret varselsskud. Ingen er kommet til skade.

To mænd, der mistænkes for alvorlig narkokriminalitet, var angiveligt grunden til, at en betjent onsdag aften affyrede et varselsskud på Amager i København.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Selv om det var Københavns Politi, der foretog anholdelsen af mændene på henholdsvis 22 og 26 år, er det specialgruppen Særlig Efterforskning Vest (SEV), der ønskede mændene anholdt.

»Anholdelserne onsdag er en del af en efterforskning af alvorlig narkokriminalitet. Af hensyn til efterforskningen er der ikke yderligere oplysninger, oplyser politiet i en pressemeddelelse.«

Episoden skete onsdag klokken 19.07 i krydset mellem Vejlands Allé og Ørestad Boulevard. De to mænd fremstilles torsdag klokken 09.30 i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Da anklagemyndigheden ønsker lukkede døre ved grundlovsforhøret, vil politiinspektør Brian Voss Olsen ikke fortælle, hvad mændene sigtes for, hvor længe SEV har efterforsket mændene, eller hvor i landet mændene er fra.

SEV står dog for efterforskning i det vestlige Danmark, altså på tværs af de forskellige politikredse. Specialgruppen samarbejder også med andre lande.

Gruppen står primært for langsigtede efterforskninger af alvorlig kriminalitet.

Ingen kom til skade, da der blev løsnet skud onsdag aften, og der var tale om et varselsskud, der blev affyret i forbindelse med en anholdelse. Det bekræftede vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer onsdag aften.

»Bilen holder stille for rødt, da vi vil anholde to personer i den. Det ender med, at der bliver affyret et varselsskud,« sagde vagtchefen.

Kort før klokken 20.30 kendte vagtchefen ikke de nærmere omstændigheder og kunne derfor ikke sige, hvad der fik betjenten til at affyre varselsskuddet.

/ritzau/