Politiet afblæser nedstyrtningsfare i Helsingør

Der er ikke umiddelbart fare for, at en bygning i Helsingør styrter sammen - men beboerne er dog blevet bedt om at overnatte andre steder i nat, mens bygningen bliver afstivet og afspærret.

Læs mere
Fold sammen

Søndag eftermiddag blev politiet gjort opmærksom på, at en bygning i Stengade i Helsingør var i fare for at styrte sammen. Siden har forskellige fagfolk vurderet bygningen, som både har revner i fundamentet og en mur, der buler faretruende ud, og konklusionen er ifølge politiet, at der ikke er fare for styrt lige nu.

»Vi har vurderet, at der ikke umiddelbart er en sammenstyrtningsfare. Men der er fare for, at de skader, der er sket i form af revner, at de kan forværres i forbindelse med det vejr, vi får i aften og nat med blæst og voldsom regn. Så vi fastholder den evakuering, som vi tidligere har annonceret,« siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han tilføjer, at alle de involverede beboere selv har fundet ud af at overnatte hos venner og familie. Samtidig fortsætter arbejdet omkring den ødelagte bygning.

»Vi har rekvireret Beredskabsstyrelsen med afstivningsmateriel, som er ved at blive monteret på bygningen. Så har vi rekvireret Hjemmeværnet, som har lavet den nødvendige afspærring omkring bygningen, så der ikke er nogen, der kommer til skade ved bygningsdele, der måtte falde ned i forbindelse med blæsevejret,« siger Dan Houtved, der tilføjer:

»Nu skal ejeren så have fat i sagkyndige, der kan vurdere skaderne og udbedre dem, så beboerne kan komme hjem igen.«