Politiet advarer: Tjek dine hjulbolte, før du kører

Det seneste døgn har politiet i flere kredse fået en række anmeldelser om farligt hærværk, hvor møtrikkerne på deres hjul er blevet skruet løs.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Dam Kristensen

Da en 31-årig kvinde torsdag morgen hentede sin bil kl. 6.30 på Holger Drachmanns Vej i Aarhus for at køre mod Holstebro, fik hun en ubehagelig oplevelse. På motorvejen kom der kraftig støj fra hjulene, og da hun besøgte et bilværksted i Holstebro, viste det sig, at alle fire hjul var løsnet, og det ene var tæt på at falde af.

Det skriver Østjyllands Politi i sin døgnrapport, hvor det fremgår, at det er den første anmeldelse af sin art i politikredsen. I flere andre politikredse er lignende anmeldelser løbende tikket ind de seneste uger.

Det gælder blandt andet hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, som i går fik hele tre anmeldelser om løsnede møtrikker på bilhjul.

»Vi havde et forhold i går 13.36, hvor seks bolte var skruet løs på forhjulet af en bil hjemmehørende i Slagelse. Kl. 14.57 kom endnu en anmeldelse også fra Slagelse, hvor nogen har løsnet 19 bolte på fire hjul, og igen kl. 16.29 kom en anmeldelse fra Slagelse om, at der var skruet flere møtrikker løs på for og baghjul. Det er et problem, man skal være opmærksom på,« siger Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Han understreger, at politiet ser meget alvorligt på sagerne, da denne form for hærværk udsætter folk for livsfare. Og sagerne efterforskes efter paragraf 252, hvor den, der »for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed« straffes med fængsel indtil otte år.

»I den udstrækning, vi får nogle spor at gå efter, vil vi efterforske sagerne. De tre sager i går kunne godt være begået af samme gerningsmand,« siger Henrik Karlsen.

Politiet frygter, at løsnede hjul risikerer at blive en ny farlig trend a la den med kast fra motorvejsbroer, som tidligere har kostet liv. Hvis man har parkeret sin bil et sted, hvor det er let for andre at komme til den, så råder politiet til, at man går rundt om bilen og tjekker at møtrikkerne sidder, som de skal, inden man kører afsted.