Politiet advarer skoler mod populær app

Anonyme spørgsmål på appen Ask.fm er i nogle tilfælde så grove, at lokalpolitiet i Kolding har fået flere anmeldelser om trusler. Politiet advarer nu samtlige skoler i kommunen mod at bruge appen.

Et lille, blåt ikon med et hvidt A har indfundet sig på smartphonen hos massevis af børn og unge i Danmark.

Der er tale om appen Ask.fm, hvor brugerne kan stille spørgsmål til deres Facebook-venner om alt mellem himmel og jord - helt anonymt.

Men der tikker ikke kun uskyldige spørgsmål ind om ens yndlingsfarve, hvilket tøj man bedst kan lide at gå i, og hvor man drømmer om at rejse hen. Tonen er i nogle tilfælde så hård og spørgsmålene så grove, at lokalpolitiet i Kolding har set sig nødsaget til at advare mod, at børn bruger appen, skriver DR Trekanten.

Politiet har modtaget flere anmeldelser fra børn, som føler sig truet af spørgsmål, de har modtaget via appen, og det kan godt ende med retsforfølgelse, fortæller Brian Abild, der er leder af forebyggelsesafdelingen hos lokalpolitiet i Kolding.

»Hvis man er ovre i en direkte trussel på livet eller lignende, så kan det være overtrædelse af straffeloven,« siger han til DR Trekanten.

Selv hvis børnene er under den kriminelle lavalder, kan anmeldelserne få konsekvenser, for de vil stadig blive registreret i systemet som såkaldte sociale sager, forklarer Brian Abild. I sådanne tilfælde vil kommunen hive fat i forældrene og barnet.

Politiet har nu sendt et bekymringsbrev til samtlige skoler i Kolding Kommune, hvor de advarer mod at bruge Ask.fm. Håbet er, at forældrene og skolerne griber ind.

Ask.fm har base i Storbritannien, og folkene bag skriver i en mail til DR Trekanten, at »et overvældende flertal« af appens 150 millioner brugere stiller spørgsmål i en positiv tone.

»På trods af dette er det vores opgave - vores ansvar - at indføre alle de rigtige værktøjer til at sætte en stopper for det mindretal, der bruger appen med dårlig opførsel, samtidig med at opretholde de funktioner, vores brugere værdsætter mest,« lyder det fra Ask.fm.