Politiet advarer om mulig børnelokker: »Han havde en hvid hockeymaske på«

Viby Sjælland. Fold sammen
Læs mere

En kun 10-årig dreng blev mandag aften forsøgt hevet ind i en hvid varebil i Viby i det midtsjællandske. Det fortalte drengens mor om i Facebook-gruppen '4130 Viby Sjælland', hvor hun samtidig advarede mod manden.

Nu efterlyser Midt- og Vestsjællands Politi en mand med hvid hockeymaske.

De efterlyser i døgnrapporten den mand, som forsøgte at hive den 10-årige dreng ind i bilen.

'Manden beskrives som: Mørkhudet mand, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning, mørkt brunt glat hår, iført sort jakke, sorte bukser med lommer på siden, sorte læderhandsker og sorte sko. Han havde en hvid hockeymaske på.' Skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Den hvide bil, som manden kørte i, beskrives som en Renault Kangaroo eller transporter. Den havde muligvis udenlandske nummerplader. Og så havde den muligvis to sorte streger på siden.

Mor advarer mod børnelokker: 'Manden steg ud af bilen og forsøgte at hive min søn ind'

Hændelsen foregik klokken 18.05, hvor den hvide bil kørte op på siden af drengen. Føreren af bilen forsøgte at hive drengen ind i bilen, men drengen skreg, slog på manden og kom på den måde fri.

Drengen løb herefter hjem og fortalte sin familie, hvad der var sket. De ringede til politiet.

Over for BT bekræftede Midt- og Vestsjællands Politi mandag hændelsen, som ikke var enestående.

»Vi har fået tre anmeldelser i dag. To fra Viby og én fra Ejby. I den anden sag fra Viby kommer en 10-årig kørende på cykel, hvor en varevogn kører op på siden af ham og gasser op. Det gør ham utryg, og han cykler væk fra stedet. I det andet tilfælde er det en 11-årig i Ejby, der kommer kørende forbi en hvid varevogn, der gør ham utryg. Drengen gemmer sig, og han føler, at varebilen kører meget langsomt forbi, som om han leder efter noget,« fortalte vagtchefen til BT.

I døgnrapporten beskriver politiet en af de hændelser:

'Kl. 1855 fik politiet en anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Uglevænget, der fandt sted omkring kl. 1630, hvor en ældre hvid Renault varebil uden reklamer på siden og formentlig på størrelse med en model Traffic passerede en 11-årig dreng, der gik på Uglevænget. Bilen kørte langsomt forbi drengen, og føreren, der var alene i bilen, kiggede sig omkring. Han foretog sig ikke yderligere,' skriver politiet, der ikke ved, om der er forbindelse mellem den hændelse og de andre.

Du kan finde hele moderens Facebook-oplsag her.