Politiet advarer mod våde veje

Fire biluheld på kort tid får Sydøstjyllands Politi til at gøre opmærksom på, at man let kan komme galt af sted i den kraftige regn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være farligt at køre bil, når det regner kraftigt. Det opdagede flere trafikanter i det midt- og østjyske lørdag, skriver Vejle Amts Folkeblad.

De store mængder regn, der især falder over Jylland, medførte fire ofre for aquaplaning, hvor bilens dæk slipper grebet på grund af vand på kørebanen.

I de tidlige morgentimer lørdag kom en lastbil ud af kontrol ved Grindsted, og omkring klokken 09 mistede en fører vejgrebet ved Hedensted, hvilket resulterede i, at bilen endte på en nærliggende mark. Kort tid efter havnede en bil i autoværnet ved Skanderborg, og ved Vejle bragede en udenlandsk bilist ind i vejskilt.

Heldigvis er alle involverede sluppet med skrækken.

»Det var alt sammen solouheld, og ingen personer kom til skade, men vi opfordrer til, at man er meget opmærksom på aquaplaning,« siger vagtchef Bent Hedeager Nielsen fra Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge DMI er der i Sønderjylland og Fyn nogle steder faldet mellem op til 40 millimeter regn i løbet af natten og morgenen. Der kommer en pause i regnvejret i eftermiddagstimerne, men sidst på eftermiddagen kommer der nye regn- og tordenbyger, og natten til søndag og den efterfølgende dag bliver en blæsende omgang med kraftig vind fra nordvest og vest.