Politiet advarer mod falske betjente

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi råder borgere til at bede om legitimation, hvis de får besøg af politiet. En ung kvinde fra Vordingborg fik søndag besøg af to falske betjente.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung kvinde fra Vordingborg fik søndag besøg af to falske betjente. Iført politiuniformer bankede de på døren og fik adgang til huset under påskud af, at de ledte efter en person, skriver tv2.dk.

Kvinden blev efterfølgende mistænksom, da hun så de to mænd køre væk i en rød Volkswagen Polo.

»Der er en tyvebande, der render rundt og siger, de er fra politiet, og så tjekker de ud, hvad du har, imens de udspørger jer om alle mulige ting, skriver kvinden på Facebook ifølge tv2.dk.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi bekræfter episoden, men har endnu ikke fundet noget motiv, da de to falske betjente ikke stjal noget fra kvindens hus.

»Når man udgiver sig for at være fra politiet, skulle man jo mene, at man ville have adgang til et eller andet eller gøre noget. Men den forurettede har selvfølgelig kigget efter i sin lejlighed efter besøget, og hun mangler ikke noget, så hvad formålet har været, er svært at vide,« siger vagthavende ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen til tv2.dk.

Vagtchefen råder andre, der får besøg af uniformerede betjente til at være opmærksom og bede om legitimation.

»Vi har jo vores politiskilt, hvor der både er billede og vandmærke, så det er ikke sådan at efterligne. Så spørg efter legimitation, og spørg i øvrigt ind til, hvad formålet med at komme er,« siger Stefan Jensen.

Det lykkedes tidligere på måneden en falsk betjent at stjæle en Mercedes C-klasse-stationcar fra en 57-årig kvinde i Vedbæk, og i september sidste år blev tre falske betjente, som i virkeligheden var rumænske tricktyve, taget på fersk gerning i København.

BNB