Politiet advarer: Her er indbrudstyvenes smarte trick

Indbrudstyvene har travlt i sommersæsonen, hvor mange mennesker er bortrejst.

Arkivfoto. Nordjyllands Politi opfordrer til, at naboer hjælper med at holde øje med hinandens huse i ferieperioden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Nordjylland har weekenden budt på særlig mange indbrud, og politiet kommer nu med råd til, hvordan du sikrer du mod de kriminelles nye trick.

»Fjern kryds på din dør, øldåser osv. smidt i din have eller indkørsel. Det kan være indbrudstyve, der tjekker, om du er hjemme.« Sådan lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi på Twitter.

Politikredsen har nemlig flere gange oplevet, at kriminelle har forsøgte at 'mærke' huse for at være sikker på, om husets beboere er hjemme eller rejst på ferie.

Sommeren er desværre højsæson for indbrud, og i Nordjylland har weekenden budt på over 60 indbrud i de større byer, hvilket er et højt tal i forhold til gennemsnittet.

Det forklarer Sune Myrup, der er politikommisær i berigelsessektionen hos Nordjyllands Politi.

De mange sager er endnu ikke efterforsket, men han fortæller blandt andet om en sag fra Arden, hvor indbrudstyve havde flyttet på en potteplante hen foran hoveddøren på det hus, inden de forsøgte at bryde ind.

»Den kan være blevet sat i løbet af aftenen, og det er så gerningsmanden måde at holde øje med, om den bliver sat på plads igen, eller om folkene i huset er bortrejst,« fortæller han.

Han opfordrer folk til at være opmærksomme på indbrudstyve, der går og rekognoscerer i området.

»De går og kigger ind over hækken, flytter på nogle ting og så videre, og så kommer de igen i løbet af aftenen og begår indbrud,« siger han.

Man bør især være meget opmærksom på, om der bliver flyttet rundt på ting i haven eller foran huset og til at lave aftaler om overvågning med naboen, hvis man skal ud at rejse.

Sune Myrup ved endnu ikke, om der er tyvebander på spil i det nordjyske, men understreger at med et så højt antal indbrud, må nogle af dem være fortaget af de samme.