Politiet åbner motorvej efter giftudslip

Ingen fare for mennesker ved at færdes uden for - politiet åbner motorvejen igen efter giftudslip ved Taulov.

Beboere i Taulov skulle blive indendøre og motorveje blev spærret af eftr giftudslip på Arla Ostemejeri. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har fredag morgen besluttet at ophæve afspærringerne i forbindelse med kemikalieudslippet fra en brand ved Arlas mejeri i Taulov. Der er således ikke længere fare for mennesker ved at færdes i det tidligere afspærrede område.

- Vi har valgt at ophæve afspærringerne, fordi udslippet nu er standset. Vi har haft eksperter inde at måle på området, og der er ikke farligt mere, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Duus.

Samtidig er motorvejen åbnet, men politiet forventer, at det vil tage lang tid at få afviklet de meget lange køer.

E 20 Taulov-motorvejen mellem Kolding og Fredericia samt Østjyske Motorvej mellem Fredericia og Vejle var spærret i alle retninger efter udslippet fredag morgen.

Politi og beredskab fortsætter arbejdet med at afdække de nærmere omstændigheder ved uheldet. Der arbejdes også med at undersøge, om uheldet har eller kan få konsekvenser for miljøet.

Udslippet indeholdt kemikalier, der i sig selv eller som ved blanding er farlige at indånde, og politiet mener, at der blandt andet var tale om klordampe.

Medarbejderne ved Arla Foods opdagede branden natten til fredag og slog kort efter alarm. Ingen personer er dog kommet til skade ved udslippet.

- Der var et par brandfolk, som blev tjekket af en læge, men der var ikke noget at komme efter. Der holdt et par lastbilchauffører på kanten af området, og dem måtte vi over og jage væk, siger Jørn Lindhardt, indsatsleder ved Sydøstjyllands Politi Jørn Lindhardt.

For en sikkerheds skyld opretholdes afspærring lige omkring selve virksomheden.

/ritzau/