Politidirektør støtter lastbilforbud

Københavns politidirektør og Havarikommissionen støtter et forbud mod tunge køretøjer i København for at bekæmpe højresvingsulykker. Transportbranchen stejler.

Store lastbiler skal ud af byen. Det mener både de københavnske politikere, Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen.

- Det kan bliver nødvendig med et forbud mod tung trafik i byen, men en mere lempelig model ville være tvangsruter. Her tvinges de tunge køretøjer til at køre ad bestemte veje på samme måde som ved farlig gods, der skal køre ad bestemte ruter, siger Hanne Bech Hansen.

Politidirektøren får støtte af Havarikommissionen, som allerede i sommer i en rapport anbefalede forbud mod store lastbiler i bytrafikken.

- Vi har direkte anbefalet, at man undersøger muligheden for at forbyde tung trafik i byzoner, siger formand for Havarikommissionen for Vejulykker Svend Krarup Nielsen.

Et flertal på Københavns Rådhus har besluttet, at store lastbiler over 20 ton ikke må køre i indre København. Initiativet kommer efter to dødsulykker inden for de seneste dage.

/ritzau/