Politidirektør om Yahya Hassan-arrangement: »Det er ikke bare en fodboldkamp«

Politiet har fået nok af politikernes kritik af den sikkerhedsmæssige flytning af Yahya Hassans digtoplæsning i Vollsmose. Det er jo livsfarligt for ham, lyder meldingen fra Fyns Politi.

Digter Yahya Hassan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Trist«. »Ballademagerne bestemmer over ytringsfriheden«. »Falliterklæring at politiet ikke kan garantere sikkerheden«. »Det er en kæmpe skandale for vores retssamfund«.

Det har været reaktionerne fra landets politikere, efter Fyns Politi i sidste uge rykkede den udsolgte Yahya Hassan-digtoplæsning i Vollsmose, fordi man ikke kunne garantere for hans sikkerhed. Nu er de mange beskyldninger om, at politiet ikke er sin opgave voksen, blevet for meget for Fyns Politi, hvor direktør Poul Løhde giver svar på tiltale.

»Meget af kritikken bliver fremsat, uden at man egentlig ved, hvad man snakker om. De har brugt ord som »en tumult, vi burde kunne håndtere«, og det er jo fuldstændig misforstået. Det er jo virkelig livsfarligt for Yahya Hassan, så det er ikke bare almindelig tumult. De går ud og kritiserer, at vi ikke bare kan sikre sikkerheden uden at vide, hvor meget der egentlig skal til,« siger Poul Løhde til DR.Yahya Hassan, der har gjort sig bemærket ved at skrive indvandrer- og islamkritiske digte, skulle oprindeligt have holdt sit oplæg på biblioteket i Vollsmose, men det, vurderede politiet, var for farligt for den blot 18-årige digter, der for nylig blev slået ned på Københavns Hovedbanegård.

»Det var en fuldstændig umulig opgave, vi blev stillet overfor med så kort varsel med et besøg i centeret i Vollsmose. Nogle har sammenlignet det med en fodboldkamp, som vi jo klarer nærmest pr. rutine. Men det, vi skal præstere her, er jo nærmest 20 gange en fodboldkamp. Det er et helt andet set-up,« siger Poul Løhde.

På baggrund af en ny sikkerhedsvurdering fra Fyns Politi besluttede Odense Kommune fredag at gennemføre digtoplæsningen på H.C. Andersen Skolen, der også ligger i den uroprægede Odense-bydel Vollsmose. Og det glæder den lokale rådmand i By- og Kulturforvaltningen Steen Møller (K).

»Jeg er rigtig glad for, at arrangementet nu kan gennemføres i Vollsmose, næsten som oprindeligt planlagt,« siger han i en pressemeddelelse.