Politidirektør og overborgmester kommer med opsang til københavnere: Nye regler for ophold ved Søerne

Københavns Politi og overborgmester Frank Jensen gav lørdag den seneste opdatering på coronasituationen i København. Der indføres nu nye regler for, hvordan man må færdes ved Søerne.

Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S), holder pressemøde på Politigården sammen med politidirektør Anne Tønnes. Emnet er blandt andet, hvad de nye forsamlingsregler kommer til at betyde for hovedstadens borgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi ved politidirektør Anne Tønnes samt overborgmester Frank Jensen (S) holdt lørdag formiddag pressemøde på Politigården.

På pressemødet informerede Tønnes og Jensen om situationen i København og fortalte om de nye tiltag som for eksempel håndhævelse af forsamlingsforbuddet, og hvilken betydning de nye regler får for københavnerne.

Overborgmester Frank Jensen gjorde det klart, at københavnerne skal tænke over, hvordan de færdes, når foråret nu er ved at lokke hovedstadens borgere udenfor.

»Min appel er, at man søger nye veje. Søg steder hen, hvor der ikke er mange i forvejen, søg til udkanten af byen, hvor der også er mange grønne områder,« siger han og tilføjer:

»Vi har valgt ved Søerne, at det bliver ensrettet, når man bevæger sig rundt om Søerne. Man skal bevæge sig med urets retning. Det bliver der skiltet med, og vi opfordrer alle til at følge denne retning. Vi har sendt medarbejdere ned, som kan hjælpe folk med at følge urets retning.«

Anne Tønnes kom desuden med en klar udmelding:

»Forstå det nu: Det er ramme alvor, og vi agter, Københanvns Politi, at håndhæve reglerne. Først med vejledning og dialog, men reglerne skal håndhæves. Med bøder om nødvendigt.«

Hun tilføjede, at københavnerne skal holde afstand, når de færdes blandt hinanden.

»Gå steder, hvor der ikke er mange mennesker, når I skal ud og nyde det gode vejr,« siger hun:

»Og ellers må Københavns Politi finde bødeblokken frem.«

Frank Jensen understregede desuden, at danskerne kan risikere, at reglerne skærpes endnu mere, hvis de nuværende regler ikke efterleves.

Anne Tønnes gjorde det klart, at der endnu ikke er udstedt bøder til københavnere, der bryder forsamlingsreglerne om, at danskerne ikke må samles flere end ti personer.

»Vi oplever, at københavnerne gerne vil efterleve reglerne, når vi henvender os til dem,« siger hun men tilføjer, at hvis det ikke sker, og hvis bøderne skulle vise sig ikke at være tilstrækkeligt, så vil københavnerne blive fjernet med magt.

»Nu må man tage sig sammen og overholde de her regler,« siger hun.

Frank Jensen tilføjede, at opfordringen er, at danskerne så vidt muligt skal blive hjemme. Hvis man har behov for at komme udenfor, skal man holde afstand til hinanden.

Han oplyste desuden, at områder som kirsebæralleen på Bispebjerg Kirkegård er lukket, så københavnerne ikke kan forsamles der.

Desuden bruger Købehanvns Kommune og politiet influencere til at påvirke de unge københavnere, så de også forstår, at de skal holde afstand til hinanden, og at det er vigtigt.