Politichef revser politisk ghettoplan

Landets politikere er galt på den, når de forlanger Danmarks såkaldte ghettoproblemer løst med jernhånd. De risikerer at gøre det værre, siger politidirektør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når politikere fra både højre og venstre side af folketingssalen i disse dage forlanger Danmarks såkaldte ghettoproblemer løst med jernhånd og med flere betjente, er de galt afmarcheret.

Samtidig giver deres generaliserende og konfronterende omtale af de udsatte boligområder bagslag, da de risikerer at forstærke og ligefrem skabe de problemer, som de søger at løse.

Sådan lyder den usædvanlige opsang fra Københavns politidirektør, Johan Reimann, som er øverste ansvarlige for politiets indsats i seks ud af Danmarks 45 udsatte boligområder, blandt andet Mjølnerparken og Tingbjerg. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Politiindsats løser ikke det her. Det skal man gøre sig fuldstændig klart. Man kan sætte en politibetjent på hvert et gadehjørne i Mjølnerparken, men man skal gøre sig klart, at det ikke løser problemet, siger Johan Reimann.

Al erfaring viser ifølge Reimann, at det allervigtigste instrument er en målrettet, opsøgende og forebyggende indsats over for de socialt belastede unge, der typisk begår kriminaliteten i de udsatte boligområder.

Politidirektøren langer også ud efter politikernes måde at omtale de udsatte områder og deres problemer på.

- Hvis man eksempelvis kalder Mjølnerparken for en ghetto og en sort plet - og det er det på ingen måde i min optik - sker der det, at de ressourcestærke beboere vil flytte. For hvem har lyst til at bo i en ghetto? Dermed risikerer man at skabe det problem, som man forsøger at bekæmpe, siger han.

I sidste uge kaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) de udsatte boligområder for "fæstninger, vi skal bryde igennem". Og på sit ugentlige pressemøde i går stillede statsministeren sig selv det retoriske spørgsmål, om ghettoerne, som han kalder dem, "overhovedet er Danmark".

På venstrefløjen krævede Socialdemokraterne og SF ligeledes i går, at en særlig politistyrke på 200 mand skal stoppe kriminaliteten og utrygheden i ghettoerne.

/ritzau/