Politichef punger ud for luksusrejser

Rigspolitichefen vil nu have gennemgået alle sine tjenesterejser og lover at tilbagebetale beløb, der overskrider det tilladte for statsansatte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg lover nu at betale penge tilbage for de tjenesterejser, hvor han har overskredet det tilladte budget for statsligt ansatte.

Ifølge gratisavisen 24timer har han i mindst fire ud af fem tilfælde brugt for mange penge på rejser og hotelophold, og derfor skal alle rigspolitichefens rejser nu gennemgås minutiøst, oplyser vicepolitichef Erik Justesen til Ritzau.

- Han har bedt mig om at gennemgå rub og stub, fra han tiltrådte. Og i alle de tilfælde, hvor han har brugt mere, end han måtte, vil han betale tilbage af egen lomme, siger Justesen.

I går kom det frem, at rigspolitichefen havde ladet statskassen betale for en privat weekend i Rio de Janeiro, og også her valgte Hesselbjerg at finde pungen frem fra baglommen og betale tilbage.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har kritiseret Hesselbjerg, og ud på eftermiddagen onsdag tog også justitsminister Brian Mikkelsen (K) bladet fra munden efter først at have meldt ud, at han ikke havde nogen kommentar til sagen.

- Jeg er glad for, at rigspolitichefen har besluttet, at der skal foretages en gennemgang af hans rejsebilag, siger justitsministeren.

/ritzau/