Politichef: Angreb på Skat kan ikke accepteres

Vidner i sag om eksplosion ved Skattestyrelsen søges af politiet. Buspassagerer og andre efterlyses.

Arkivfoto. Eksplosion foran Skattestyrelsen på Østerbro i København foran, onsdag den 7. august 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

En eksplosion ved Skattestyrelsen i København sent tirsdag aften betegnes som et angreb. En person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen, oplyser politiet.

»Et angreb som dette hverken kan eller vil vi acceptere,« lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov i en pressemeddelelse onsdag.

Han siger, at efterforskningen er både bred og omfattende, efter at en voldsom eksplosion raserede facaden på Skattestyrelsens bygning på Østerbro i København.

To personer befandt sig inde i bygningen, men kom ikke noget til. En person, der stod ude i det fri nær Nordhavn Station, blev derimod ramt af fragmenter og søgte behandling på en skadestue, fortæller chefpolitiinspektøren på et pressemøde onsdag formiddag.

Hvis personer befandt sig i området i det relevante tidsrum, bør de gå til politiet, lyder det i en appel fra Københavns Politi.

Den retter sig blandt andet mod passagerer i og omkring tre busser, 8A, 3A og 37, som holdt ved Nordhavn Station cirka klokken 22.15.

Den gælder også beboere, som var ude på de nærliggende gader i tidsrummet fra klokken 21.45 og 22.30. Politiet vil gerne tale med alle, lyder det fra Jørgen Bergen Skov.

Politiet har foretaget en række tekniske undersøgelser, men onsdag formiddag siger man, at det endnu er for tidligt at drage en konklusion.

»Det er en kraftig eksplosion,« nøjes chefpolitiinspektøren på et pressemøde onsdag formiddag at konstatere.

Nogle medier har spekuleret i, om der er en sammenhæng med en anden eksplosion, som skete samme sted for præcis 16 år siden. Dengang hed myndigheden Told og Skat.

»Intet tyder på en sammenhæng,« siger Jørgen Bergen Skov. Politiet har talt med den person, der var mistænkt i sagen fra 2003.

»Indtil videre er det et tilfælde,« siger chefpolitiinspektøren om sammenfaldet.

/ritzau/