Politibil ramt af flere skud ved Mjølnerparken: To betjente sad i bilen

Politiet har fredag aften været massivt til stede efter affyring af skud mod en civil politibil ved Mjølnerparken på Nørrebro. Der sad betjente i bilen, da den blev beskudt.

Kriminaltekniker ved en bil, der er blevet ramt af skud ved Mjølnerparken på Nørrebro i København. Foto: Mathias Øgendal Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En civil politibil er fredag aften ramt af skud ved Mjølnerparken på Nørrebro i København. Der sad to betjente i bilen, mens den blev beskudt. Ingen af betjentene kom dog til skade. Det oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Rasmus Bernt Skovsgaard, til Berlingske.

»Jeg kan bekræfte, at der sad to betjente i den civile politibil, der blev beskudt. De er heldigvis ikke ramt, men er selvfølgelig chokerede over det hændte,« siger han.

»Det er selvfølgelig en voldsom oplevelse at blive skudt mod, så det er klart, at de involverede vil få tilbudt den hjælp, der er behov for,« uddyber Rasmus Bernt Skovsgaard til Ekstra Bladet.

Et vidne skal ifølge Ekstrabladet have hørt 7-8 skud. Et andet vidne siger ifølge Ritzau, at bilen har mindst har fem skudhuller i sig. Både sideruden, sidepanelerne og forruden skal være ramt af skud.

To mænd er ifølge politiet flygtet fra stedet på en enkelt knallert.

»Det er dem, der har afgivet skuddene,« siger Rasmus Bernt Skovsgaard til Ritzau.

De kan dog endnu ikke bekræfte, hvor mange det drejer sig om, og hvor gamle de er.

Sent fredag aften har politiet også været til stede ved Strødamvej på Østerbro i forbindelse med efterforskning, der relaterer sig til aftenens skudepisode på Nørrebro.

Det oplyser vagtchef Lars Westerweel klokken 23.30.

»Det har en sammenhæng med aftenens hændelse (på Nørrebro, red.), og den har jeg ikke yderligere kommentarer til,« siger han.

Politiet massivt til stede på Nørrebro ved Mjølnerparken fredag aften. Foto: Thomas Sjørup Fold sammen
Læs mere

Politiet har fredag aften været massivt til stede på området, og Mjølnerparken har været afspærret, mens Tagensvej en overgang var lukket.

Til Ekstra Bladet oplyser vagtchef Henrik Stormer, at man modtog en anmeldelse om skyderier kl. 18.59.

København har i de seneste måneder været plaget af en stribe skudepisoder som led i en verserende bandekonflikt.

Flere tilsyneladende helt uskyldige personer er blevet ofre for bandefolkenes kugler. Så sent som torsdag i sidste uge blev en tilfældig svensk kvinde ramt under en skudepisode på Nørrebro.

Det samme gjorde en mand - dog kun af et strejfskud.

De mange skyderier har fået Københavns Politi til at indføre visitationszoner i store dele af byen.

Inden for en visitationszone må politiet stikprøvevis kropsvisitere personer på gaden uden en konkret mistanke og undersøge deres krop, tøj, tasker og biler.