Politi vil se motionisters pas under grænseløb

Den øgede grænsekontrol rammer traditionsrigt motionsløb, som krydser den dansk-tyske grænse.

(Foto: Claus Fisker/Scanpix 2006) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kruså. I 32 år har motionister frit kunne løbe over den dansk-tyske grænse i det årlige motionsløb Grænseløbet.

Men i år forlanger Syd- og Sønderjyllands Politi, at de omkring 400 deltagere medbringer deres pas eller anden gyldig rejselegitimation.

Det skriver TV Syd.

»Vi synes jo, at det er ærgerligt. Vi synes, at det er rigtig godt, at vi også i den her tid kan sige, at vi stadig løber over grænsen uden pas,« siger Morten Harmuth, formand for Grænseløbet, til TV Syd.

Ruten er på knap 12 kilometer fra Danmark, ind i Tyskland og tilbage igen. Løberne starter og slutter i Kruså, og når de krydser grænsen, skal de have passet frem.

Da løbsarrangørerne først hørte, at det danske politi forlangte at se løbernes pas, blev de overraskede.

»Vi troede ikke på det, så vi tænkte, at vi bare lige skulle søge om dispensation, og så var den i hus,« siger Morten Harmuth.

Politiet afviste dog ansøgningen om dispensation. Det har fået den lokale folketingspolitiker Eva Kjer Hansen (V) til at gå videre med sagen.

»Jeg tager en snak med justitsministeren. Jeg vil spørge, om ikke man kan være lidt fleksibel her og give en dispensation, så man agerer ligesom tysk politi,« siger hun ifølge TV Syd.

Tysk politi har i modsætning til dansk politi blot krævet at få udleveret en liste med navne og løbsnumre på alle deltagere.

Arrangørerne håber, at løberne i sidste ende får lov at lade passet blive hjemme, når Grænseløbet skydes i gang 16. september.

»Vi skal passe på, at reglerne ikke bliver for tossede,« siger Morten Harmuth til TV Syd.

/ritzau/