Politi vil finde betjente fra ulovlig anholdelse

Københavns Politi vil nu forsøge at identificere de betjente, som i 2012 stod bag en ulovlig anholdelse af en pro-tibetansk demonstrant.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi ændrer nu taktik i sagen om en ulovlig anholdelse af en mand i forbindelse med en pro-tibetansk demonstration i København i juni i 2012, skriver Jyllands-Posten.

Københavns Byret afgjorde i februar, at manden uretmæssigt var blevet frihedsberøvet, men politiet har hidtil afvist at forsøge at finde frem til de betjente, der stod bag.

»Vi har taget kritikken til os og er gået i gang med at identificere,« siger Klaus Pedersen, senioranklager ved Københavns Politi, til Jyllands-Posten.

En række demonstranter blev i 2012 anholdt under den daværende kinesiske præsident Hu Jintaos statsbesøg i Danmark. Seks demonstranter fra gruppen Støttekomitéen for Tibet, som alle ville gøre opmærksom på de knægtede menneskerettigheder i Tibet, stævnede efter episoden politiet for frihedsberøvelse, fordi gruppens protester blev forhindret i at blive set og hørt.

I februar afgjorde Københavns Byret, at der var tale om magtmisbrug fra politiets side i ét tilfælde. Københavns Politi har tidligere forklaret, at det ikke var muligt at identificere betjentene, der stod bag den ulovlige anholdelse.

»Vi har måske heller ikke gjort så meget, som vi kunne, for at få det oplyst,« siger Klaus Pedersen til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at man regnede med, at byretten ville afvise mandens udlægning af sagen, når der ikke var andre vidner.

»Vi har måske forladt os på, at det eneste, der var i sagen, var, at denne her mand selv siger, at han har været udsat for denne episode,« siger Klaus Pedersen.

Politiet vil også forsøge at finde de betjente, som i en anden sag tog et tibetansk flag fra en kvinde.

Flere oplysninger, fra medierne - såsom video og research - vil indgå i politiets undersøgelse.