Politi: Våbenlager en del af bandeopgør

I en lejlighed på Nørrebro har politiet fundet i alt 17 våben, blandt andet maskingeværer, som ifølge politiet er en del af opgøret mellem rockere og bander med indvandrerbaggrund.

Foto: Københavns Politi

De 17 skydevåben, som politiet har fundet i en lejlighed på Nørrebro, skulle formentlig bruges i den konflikt mellem rockere og indvandrerbander, som de seneste måneder har fundet sted i hovedstadsområdet med skyderier på åben gade.

Sådan lyder det fra politiet.

»Der er næppe den store tvivl om, at våbnene skulle have været en del af konflikten,« siger politiinspektør Svend Foldager.

»Vi har fundet våbnene på et tidspunkt, hvor konfliktet var på sit højeste, og det er ikke normalt at have 17 våben liggende, og hvis de personer vi har, som i det her tilfælde kan relateres til nogle af de grupperinger, som vi har haft problemer med og som har skudt, så anser vi det for overvejende sandsynligt, at våbnene skulle have været en del af konflikten,« vurderer han.

To mænd varetægtsfængslet
Den 6. september tidligt om morgenen trængte politiet ind i en lejlighed på Haraldsgade på Nørrebro i København. Her beslaglagde politiet blandt andet flere maskinpistoler, pistoler, jagtgeværer og et maskingevær. I lejligheden befandt sig også to mænd på henholdsvis 21 og 22 år, som er kendt af politiet og tilhører 2.g-miljøet.

De blev begge anholdt og varetægtsfængslet. Om de to er med i en bande og i givet fald hvilken, er politiet usikre på.

»Det er svært at vide, hvem der hører til hvor, når vi taler om de her områder, hvor der er flere forskellige grupperinger. Men at kalde dem en del af en bande ville være forkert,« siger Svend Foldager.

Bandeopgør
I den senere tid er der adskillige gange løsnet skud på åben gade i hovedstaden. Flere af hændelserne er angiveligt udløst af konflikter mellem på den ene side Hells Angels og støttegruppeen AK 81 og på den anden side deres modstandere, bl.a. forskellige indvandrerbander.

Konflikten eskalerede for alvor da den 19-årige Osman Nuri Dogan blev skudt foran et pizzeria i Tingbjerg den 14. august.

Uvist om våbnene har været brugt
Ved flere af gadeskyderierne, blandt andet det på Rantzausgade på Nørrebro 15. september, hvor to tilfældige blev ramt foran netcaféen Surf’n’Play, blev der brugt automatvåben.

Men om de beslaglagte våben har været brugt ved tidligere skyderier, kan politiet endnu ikke sige.

»Det kan ikke udelukkes, men det tager lang tid, før vi har det endelige svar på det,« siger Svend Foldager.

De to sigtede blev isolationsfængslet den 7. september bag »dobbeltlukkede« døre.