Politi undersøger sygehus efter drab på dansker i Norge

Formodet gerningsmand bag drab på en dansk mand i Norge fik lov at forlade psykiatrisk afdeling i få timer.

RB PLUS Parallelaftale hæmmer Norges politiarbejde. ARKIVFOTO 2015 af Norsk politi i Vennesla, Norge.Se RB 30/11 2015 17.26. Nej-siden ønsker en parallelaftale om deltagelse i Europol, som man kender det fra Norge. Men nordmændene ser ikke fidusen i at stå uden for kernen i Europol. ARKIVFOTO 2011 af Europol- (Foto: Tor Erik Schroder/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Tor Erik Schroder

En 52-årig dansk mand blev søndag eftermiddag dræbt i Norge. Og den formodede gerningsmand begik drabet, mens han var på udgang fra en psykiatrisk afdeling.

Det skriver den norske avis VG.

Norsk politi har derfor iværksat en efterforskning af Stavanger Universitetssygehus, hvor den 32-årige mand var indlagt. Dermed skal det granskes, hvordan personalet besluttede at lade manden gå ud.

- Vi er meget tidligt i efterforskningen. Her må vi undersøge, hvad der er sket. Flere afhøringer er planlagt inden for kort tid, siger jurist Lars Frederik Bråten fra Sør-Vest Politidistrikt til VG.

Efterforskningen af sygehuset sker adskilt fra selve drabsefterforskningen.

Offeret var dansk statsborger, men havde adresse i Rogaland i det sydøstlige Norge. Han blev fundet hårdt såret i et hus i Sola Kommune søndag eftermiddag, og han blev kort efter erklæret død.

Ved Stavanger Universitetssygehus bekræfter kommunikationschef Gottfred Tunge over for VG, at den sigtede mand var indlagt som patient før drabet. Og sygehuset er bekendt med politiets efterforskning, lyder det.

Den formodede gerningsmand var ifølge VG blevet tildelt tre timers udgang fra sygehuset for at deltage i en familiesammenkomst. Han blev pågrebet af politiet på drabsstedet og har siden atter været indlagt på sygehuset.

Politiet ønsker endnu ikke at oplyse, hvad dødsårsagen er.

/ritzau/