Politi: To beslagte våben skulle bruges i blodig konflikt

En 27-årig mand fremstilles fredag i et grundlovsforhør, efter at politiet torsdag fandt våben på hans bopæl.

Politiet fik torsdag et tip, der førte til, at en 27-årig mand blev anholdt for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler i Kulerup ved Ringsted. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Politiet fik torsdag et tip, der førte til, at en 27-årig mand blev anholdt for at være i besiddelse af to skarpladte pistoler i Kulerup ved Ringsted.

Det oplyser Charlotte Tornquist, der er kommunikationsarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

I øjeblikket er der en konflikt i det kriminelle miljø i Køge, og det er politiets teori, at de to våben muligvis skulle bruges i den forbindelse.

Manden bliver fredag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Her sigtes han for at være i besiddelse af to pistoler på sin bopæl.

»Vi får et tip om, at der er en landejendom, hvor der kunne være noget af interesse for os. Her træffer vi den 27-årige og en 19-årig, der også bliver anholdt,« fortæller Charlotte Tornquist.

Den 19-årige er dog efterfølgende blevet løsladt.

Det er uvist, hvordan den 27-årige forholder sig til sigtelsen, der går på at have overtrådt straffelovens paragraf 192a. Den handler om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder.

Konflikten i Køge fik i denne uge politiet til at oprette en visitationszone, der giver politiet særlige beføjelser til at visitere borgere i det offentlige rum.

Senest blev en 26-årig og en 31-årig ramt af skud ved Parkvej i Køge tirsdag aften.

/ritzau/