Politi: Skyderier ligner intern splid i bande-grupperinger

Politiet har rettet fokus mod enkelte grupperinger i bandemiljøet efter de seneste skyderier, som formentlig skyldes interne konflikter i banderne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De skyderier, der på det seneste har fundet sted i hovedstadsområdet, kan bunde i flere interne konflikter i bandemiljøet.

Det vurderer leder af Afdelingen for Organiseret Kriminalitet ved Københavns Politi, Lau Thygesen.

»Vi tror, at det er intern spild mellem nogle personer i to forskellige grupperinger - altså at der er tale om to forskellige scenarier,« siger Lau Thygesen ifølge bt.dk.

Han vil dog ikke udtale sig om, hvilke to grupperinger, der er tale om.

»Vi vil ikke puste mere til ilden, og derfor vil vi ikke sige noget om, hvilke grupperinger, der er tale om. Vi skal ikke være med til, at grupperingerne begynder at beskylde hinanden for endnu mere, hvis det kommer frem, hvem vi kigger på,« siger han.

De interne konflikter i bandemiljøet har fået politiet til at intensivere deres fokus på grupperingerne.

»Vi har fokus på nogle grupperinger og nogle personer, som vi prøver at være opmærksomme på, da de kan være en del af det her,« siger Lau Thygesen.

Samtidig maner han til ro. Den interne spild i banderne skal ikke gøre borgerne i hovedstadsområdet nervøse.

»Vi kæmper alt, hvad vi kan for at få det stoppet, inden det udvikler sig. Jeg har ikke en krystalkugle, så jeg kan ikke love noget, men som det ser ud nu, så tror jeg, at vi kan styre det og håndtere det,« siger han og fortsætter:

»Jeg tror, at det her går i sig selv i igen. Konflikter interne i grupperinger plejer at løse sig selv på et eller andet tidspunkt. Ellers ender de jo med at bekæmpe sig selv, hvilket de nok ikke vil. Det vil være smart for os, men ikke for dem«.