Politi: Skuddrab på 18-årig i Holbæk var planlagt

Knap et år efter drab i Holbæk går Midt- og Vestsjællands Politi ud med nye oplysninger i sagen.

Politiets efterforskning tyder på, at et drab begået i Ladegårdsparken i Holbæk 28. april sidste år var planlagt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets efterforskning tyder på, at et drab begået i Ladegårdsparken i Holbæk 28. april sidste år var planlagt. Det fortæller efterforskningsleder Kristian Egekjær.

Søndag er politiet i håb om at komme videre i efterforskningen gået offentligt ud med nye oplysninger i sagen.

»På baggrund af vidneforklaringer, og at gerningsstedet ligger i et område, hvor man ikke umiddelbart kan komme ind, så mener vi, at drabet er planlagt,« siger Kristian Egekær.

Sagens 18-årige offer blev den 28. april 2019 ramt af flere skud i hovedet og på kroppen. Drabet skete ud for adressen Ladegårsparken Vest 135 i Holbæk lidt efter klokken 22 om aftenen.

Gerningsmanden flygtede fra stedet til fods ad Vandtårnsstien, hvorefter han forsvandt.

Politiets har i sin efterforskning interesseret sig for en mørkegrå Kia Ceed. På gerningstidspunktet holdt den parkeret i det nærliggende Kikhøjparken. Og nu efterlyser man vidner, som kan have oplysninger, der relaterer sig til den bil.

Bilen er i politiets varetægt, og Kristian Egekær ønsker af hensyn til den videre efterforskning af sagen ikke at komme nærmere ind på, hvorfor politiet har fattet interesse for bilen.

Allerede i den tidlige fase af efterforskningen fandt politiet frem til en mistænkt. En 24-årig mand blev i begyndelsen af maj pågrebet.

Han blev anholdt i lufthavnen i København, og efterfølgende blev han stillet for en dommer ved Retten i Holbæk, som besluttede, at manden skulle varetægtsfængsles.

Helt frem til august, i mere end tre måneder, sad manden - som i arresten nåede at fylde 25 år - varetægtsfængslet. Men anklagemyndigheden vurderede, at der ikke længere var grundlag for at holde på ham, og han blev løsladt.

»Han er fortsat sigtet i sagen,« fortæller Kristian Egekær søndag til Ritzau.

Det lokal medie Nordvestnyt har tidligere skrevet, at den 25-årige har forbindelse til rockergruppen Bandidos.

Politiet har søndag også offentliggjort et signalement af gerningsmanden. Han beskrives som en nordisk udseende mand på 20-30 år. Han er 170-180 centimeter høj og almindelig af bygning.

I forbindelse med efterforskningen er Midt- og Vestsjællands Politi søndag til stede i Ladegårdsparken for at tale med folk i området i håbet om, at nogen kan bidrage med brugbar information.

/ritzau/