Politi: Skoven er fældet fredag

Politiet forventer, at man på fredag vil være endelig færdig med at rydde de planlagte områder i Østerild.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skovfældningen skrider for alvor fremad i Østerild Klitplantage.

Det sker, efter at en større politistyrke på omkring 50 mand tidligt tirsdag morgen foreløbig har fået stoppet de miljøaktivister, der har haft besat området i ti dage.

Demonstranterne har i fællesskab med lokale beboere forsøgt at blokere de skovarbejdere, der skal rydde plantagen og dermed bane vejen for et nationalt testcenter for kæmpevindmøller.

Men tirsdag gik den altså ikke længere, og fem fældningsmaskiner arbejder nu i døgndrift på at komme efter den tabte tidsplan. Og det går godt, fortæller Ralf Hove Larsen, der er leder af lokalstationen i Thisted, på et pressemøde.

- Arbejderne derude er på nuværende tidspunkt færdig med to og har påbegyndt den tredje af de i alt ni zoner, der skal ryddes. Vi regner med at nå igennem fem zoner i dag og forventer, at fældningen vil være tilendebragt senest med udgangen af fredag, siger han.

Men aktivisterne lod dog ikke ordensmagten komme til træerne helt uden kamp. Det har indtil videre resulteret i seks anholdte.

Der er tale om to kvinder og fire mænd, der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De har hver fået en bøde på 4000 kroner. Fem af dem er dog løsladt igen.

- Vi regner med, at det forbliver roligt derude nu. De aktivister, vi har talt med, har alle givet udtryk for, at de ikke ønsker konfrontationen, men kun ønsker at gøre passiv modstand mod det her, siger Ralf Hove Larsen.

Men selvom politiet forventer rolige forhold, vil de stadig være til stede døgnet rundt, indtil fældningen er slut.

- Ligeså snart mørket falder på, bliver maskinerne parkeret og kommer under politiovervågning med hundepatruljer, så de kan starte igen fra morgenstunden.

/ritzau/