Politi sigter tre for vold mod tjenestemænd efter demo

Ni personer er sigtet efter demonstrationerne i København onsdag. Tre sigtes for vold.

Foto: Asger Ladefoged

Københavns Politi har i alt sigtet ni personer i forbindelse med demonstrationerne i København onsdag aften.

Tre er blevet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion, oplyser central efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen.

- Vi har også sigtet tre personer for vold mod tjenestemand, og resten er blevet sigtet for andre ting som eksempelvis brud på ordensbekendtgørelsen og våbenloven, siger Kenneth Jensen.

Han tilføjer, at alle de sigtede er blevet afhørt og løsladt igen.

I anledning af tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro demonstrerede tusindvis af mennesker i København onsdag aften.

Demonstrationerne udviklede sig voldeligt, og der blev kastet sten mod politibiler, tændt romerlys og begået hærværk mod banker og butikker.

Onsdag aften rykkede Københavns Politi ind i det nye ungdomshus på Dortheavej, hvor der stadig befandt sig demonstranter.

Københavns Politi har efterfølgende ransaget Ungdomshuset.

- Vi er færdige med arbejdet derude, og vi har fundet nogle forskellige effekter, som vi skal have undersøgt, siger Kenneth Jensen.

- Det drejer sig blandt andet om remedier som kasteskyts i form af malerbomber, som vi også kan se, at flere af mine kolleger er blevet ramt af, tilføjer efterforskningslederen.

Københavns Politi vil holde en pressebriefing om sagen foran Politigården klokken 8.30 torsdag morgen.

/ritzau/