Politi samler Rødby-migranter op i busser

Mange af de flygtninge og migranter, som tidligere mandag begav sig på gåben mod Sverige fra Rødby, er ved at blive samlet op i busser, oplyser politiet.

En stor gruppe flygtninge og migranter, der søndag aften ankom til Rødby på Lolland, er mandag den 7. september 2015 begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste af de op mod 150 flygtninge og migranter, som tidligere begyndte at gå fra Rødby på Lolland i retning mod Sverige, er mandag eftermiddag ved at blive samlet op i busser, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rekvireret til formålet.

De mange migranter kommer dermed ikke til Sverige i denne omgang, da de skal have deres sager færdigbehandlet i Danmark.

»Vi har busser dernede, og der er også en ude på motorvejen nu. Vi begynder at samle dem op, der gerne vil med. De skal have deres sager behandlet, og vi skal finde ud af, om de vil søge asyl. Vi fortsætter dialogen med de andre, og jeg er ret overbevist om, at vi nok skal få dem tilbage på den procedure, som ligger fast,« siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De cirka 150 flygtninge og migranter skal have deres sager behandlet på »forskellige politilokaliteter«. Alt afhængigt af, om de ønsker at søge om asyl eller ej, håndterer politiet den videre indkvartering, fortæller Kim Kliver.

Søndag ankom 234 personer med internationale tog til Rødby, og mandag formiddag ankom endnu et tog med 140 flygtninge ombord.

Ifølge Berlingskes udsendte i Rødby er de fleste af de flygtninge, der var med toget mandag formiddag, syrere eller irakere, og mange af dem ønsker at komme videre til Sverige.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi pointerer, at man ikke vil tvinge migranterne ind i busserne, men man ønsker at fastholde dialogen som det vigtigste redskab. Derfor skulle der mandag eftermiddag fortsat være en gruppe mennesker, der går på motorvejen og synger, at de vil til Sverige.

I hvert fald skriver Vejdirektoratet på Twitter kort efter klokken 14:

»E47 Sydmotorvejen er spærret fra frakørsel 49 Holeby i sydgående retning. Pas på, der går flygtninge på motorvejen i begge retninger.«

Også i Sønderjylland mærker man til den verserende flygtningesituation. Omkring 30 passagerer i et tog, der ankom til Rødekro tidligere på dagen, vil fortsat ikke forlade toget, da de ikke vil søge om asyl i Danmark. De vil videre til Sverige.

Flere andre flygtninge er blevet indkvarteret på en skole i området.