Politi: Sådan døde danske kvinder på Madeira

Politiet på ferieøen Madeira har nu lukket op for, hvordan det mener, at de to danske turister, Ulla Ruby og Amalie Flindt, mistede livet under en vandretur 1. januar.

De danske kvinders lig blev hejst ned af bjergsiderne på Madeira i går efter fundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: DUARTE SA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinderne på 73 og 77 år blev fundet på en stejl skråning ved en farlig vandrerute, der var afspærret. Kvinderne har angiveligt overset eller ignoreret advarslerne og begivet sig ud på den farlige, men bjergtagende smukke, strækning.

Politiet mener, at den ældste af kvinderne faldt ned ad skråningen, hvorefter den anden ville hjælpe veninden og derpå også styrtede i døden.

Luis Fernandez fra politistationen i Funchal på Madeira var selv ude og hjælpe til med at bjærge de to lig i går. Han fortæller til politiken.dk, at politiet stadig er ved at undersøge, hvordan kvinderne omkom.

- Vi er næsten helt sikre på, at det var en ulykke, og at ofrene faldt ned af klippesiden fra en vandresti, der ellers var lukket af for turister, siger han til politiken.dk.

Ifølge politiets oplysninger, var Ulla Linnea Ruby den mest erfarne vandrer af de to kvinder, fordi hun besøgte Madeira sidste år og derfor kender området godt.

- Vores teori er, at Amalie - den mindst erfarne af de to - faldt som den første. Det er en meget smal sti, som de gik på, og man risikerer at falde ned, hvis man går to og to ved siden af hinanden, siger Luis Fernandez.

- Vi tror, at Amalie døde med det samme, og at Ulla forgæves prøvede at ringe til en ven for at få hjælp. Så vidt vi ved, havde hun ikke kontaktoplysninger på myndighederne hernede. Derfor prøvede hun at hjælpe Amalie selv, men det gik galt. Hun brækkede sin ankel og har sandsynligvis mistet en masse blod, inden hun døde, siger han.

Teorien skal dog underbygges af yderligere efterforskning og obduktion af de to lig.

Begge kvinder havde alle deres ejendele på sig - smykker, vielsesringe, penge osv. Det taler også for, at de ikke er blevet udsat for en forbrydelse, men er omkommet i en tragisk ulykke.

Amalie Flindt og Ulla Ruby fra Aarhus tog på vandretur i bjergene på den portugisiske ø Madeira 1. januar om formiddagen og kom aldrig hjem. De blev eftersøgt med hunde, helikoptere og redningsfolk på ferieøen og blev i går fundet omkomne.