Politi: Pige fotograferet i Skive er ikke forsvundne Emilie

Det er ikke den forsvundne 18-årige pige, der er blevet fotograferet med liggeunderlag og sovepose i Skive i weekenden. De øvrige 12 henvendelser fra Skive bliver nu gennemgået, men politiet vurderer, at sporet er koldt.

Eftersøgningen af den forsvundne 17-årige Emilie Meng er i fuld gang i Korsør. En stor gruppe frivillige går systematisk til værks og deler byen op i mellem sig. I spidsen står Jane Valsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Emilie Meng, der nu har været forsvundet i en måned, har fortsat ikke givet livstegn.

Sådan lyder den nedslående melding fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag.

Der var ellers fornyet håb, da en borger i Skive i weekenden så og fotograferede en pige, som han mente var Emilie Meng. Pigen trak en cykel på havnen og havde en sovepose og et liggeunderlag på bagagebæreren, som om hun havde overnattet i området.

Siden er billedet blevet sendt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har vist det til Emilie Mengs forældre.

»Vi har talt med familien om det. Det er ikke hende,« fastslår politikommissær og efterforskningsleder Marianne Roed.

12 henvendelser siden weekenden

Efter at den lokale presse i Skive skrev om billedet og det mulige link mellem byen og den forsvundne 18-årige pige, har politiet modtaget flere henvendelser. Tirsdag morgen havde 12 borgere således henvendt sig i sagen.

Efterforskningslederen har ikke selv nået at se alle henvendelserne, men fortæller, at der ikke umiddelbart er nogen af dem, der har bragt politiet tættere på Emilie.

Betyder det, at sporet til Skive er lukket nu?

»Det vil jeg mene, ja.«

Flere eftersøgninger

Emilie Meng blev sidst med sikkerhed set, da hun 10. juli kl. 04 om morgenen forlod Korsør Station på gåben. Det har overvågningsvideo fra stationen bekræftet.

Siden har en række vidner henvendt sig, som alle mener at have set den forsvundne pige, og der har været foretaget en række eftersøgninger i og omkring Korsør. Betjente, hundepatruljer, dykkere, helikopter og en stor gruppe frivillige har været involveret - desværre uden held.

Senest i søndags var en stor eftersøgning i gang i området arrangeret af frivillige. Her fandt man en blondebluse, der ligner den, Emilie Meng havde på, da hun forlod Korsør Station den søndag for en måned siden. Ved nærmere eftersyn hos politiet viste det sig dog, at det ikke er en bluse magen til Emilies.

Interessant område ved togbanen

I forbindelse med eftersøgningerne i sidste uge frabad Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sig, at frivillige søger i et område omkring togbanen i Korsør. Det er et område, som politiet allerede har eftersøgt en gang, da han borger fortalte, at hans hund havde fået blod på snuden efter at have strejfet i området. Det viste sig dog at være blod fra en hjort.

»Det er et område, vi stadig tænker på, vi skal have gennemgået. Derfor synes jeg ikke, der er grund til, at nogen af de andre eftersøgningshold bruger tid på det,« fortæller Marianne Roed.

Hvorfor har I så ikke været dernede igen endnu, hvis I mener, der kan være noget?

»Det vil jeg ikke kommentere på,« siger efterforskningslederen.

Tidligere har Berlingske blandt andet bragt disse artikler om Emilie Mengs mystiske forsvinden: