Politi overvejer at sigte for terrorstøtte

Hyldest til Omar el-Hussein på Facebook undersøges af Østjyllands Politi, der holder øje med opbakning til terror på de sociale medier.

Billede fra den mistænkte gerningsmands bopæl på Svanevej, hvor støtter mandag fjernede de lagte blomster. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østjyllands Politi ser i øjeblikket nærmere på, om der skal rejses sigtelser for at bruge sociale medier til at bakke op om weekendens terrorangreb i København.

Det oplyser politiinspektør Ole Madsen, der leder efterforskningen.

»Vi screener medier som Facebook i øjeblikket for at følge med i det, der foregår. Hvis vi løber på nogen, der støtter angreb, og hvor vi måske kunne reagere, så sikrer vi det,« siger han og fortæller, at der lige nu efterforskes ét konkret tilfælde.

Det drejer sig om en 26-årig aarhusiansk mand med palæstinensisk baggrund, som ifølge Jyllands-Posten har hyldet den formodede gerningsmand på sin facebookside under overskriften »Je suis Omar«.

Ole Madsen oplyser, at politiet screener »åbne« medier blandt andre Facebook for at sikre sig eventuelle beviser.

»Det står på skrift, og vi har sikret det. Så kan man jo slå saltomortaler, men gjort er gjort, og så tager vi den derfra,« siger politiinspektøren.

Lige nu vurderer politiets jurister om, der er grundlag for at gå videre med sagen med den 26-årige aarhusianer og sigte ham for terrorstøtte.

»Hvis der er rimelig grund til mistanke om, at der er sket en straffelovsovertrædelser her, så kører vi videre med efterforskningen, og det inkluderer også, at vi går ud og sigter folk, siger Ole Madsen.

Jørn Vestergaard, der er professor i strafferet ved Københavns Universitet, vurderer over for Jyllands-Posten, at hyldesten, som avisen beskriver, kan være et brud på loven.