Politi overvejer at fortælle mere om indbrud

Efter flere dages pres fra borgere og politikere overvejer Østjyllands Politi at ændre døgnrapporterne, så de i højere grad afspejler antallet af indbrud.

Foto: Martin Sylvest Andersen.
Læs mere
Fold sammen

Nu bliver det måske alligevel nemmere at finde ud af, om ens boligkvarter er hærget af indbrud.

Det oplyser DR P4 Østjylland.

- Vi kan konstatere, at der har været et stort behov for at høre mere om indbrud. Det må vi så se, om vi kan imødekomme på en måde, så vi stadig fastholder den styrke, der er ved den nuværende form, hvor vi kommer lidt i dybden. Men det er nogle af de drøftelser, som vi skal have internt, siger stabschef Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi.

Det var Niels Højgaard fra Spentrup ved Randers, der rejste kritikken af politiets døgnrapporter.

Der var sket tre indbrud i byen, men han kunne ikke læse om dem i døgnrapporterne.

Politiet mener nemlig ikke, at det er tryghedsskabende for borgerne, hvis man kan læse informationer om alle indbrud i døgnrapporten.

Kritikken fra Niels Højgaard fik fredag opbakning fra formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

- Hvis man redigerer en række indbrud væk, får man ikke det rigtige billede som borger i et lokalområde af, hvad der foregår af kriminalitet. Dermed fjerner man også døgnrapportens værdi overfor borgen, sagde Peter Skaarup.

Østjyllands Politi ændrede døgnrapporternes form for et år siden, men nu overvejer Frits Kjeldsen at komme kritikkerne i møde.

- Vi har jo løbende nævnt indbrud på døgnrapporten. Det har absolut ikke været noget, som vi har haft et konsekvent fravalg af, men om det skal nævnes yderligere, end det bliver i dag, må vi vurdere på, siger stabschefen.