Politi: Overfaldet DSB-ansat uskadt

Den mandlige DSB-medarbejder, der fredag morgen blev overfaldet og bagbundet af to mænd ved Københavns Hovedbanegård, har det okay, oplyser politiet.

Tidligt fredag morgen blev en DSB-medarbejder overfaldet på Københavns Hovedbanegård. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Den DSB-medarbejder, der tidligt fredag morgen blev overfaldet af to gerningsmænd på baneterrænet i nærheden af Københavns Hovedbanegård, har det efter omstændighederne godt. Det oplyser politiet på gerningsstedet til bt.dk.

Den mandlige DSB-medarbejder var angiveligt i gang med at klargøre et tog, da han ved fem-tiden fredag morgen overraskede to mænd i en togvogn. Ifølge flere medier truede mændene DSB-medarbejderen med et skydevåben og bandt ham fast med gaffatape. Oplysningen om skydevåbnet er dog ikke bekræftet af Københavns Politi.

Herefter lykkedes det den DSB-ansattes kolleger at komme ham til undsætning og få kontaktet politiet.

DSB-medarbejderen er ifølge bt.dk ikke kommet fysisk til skade, og han er fredag formiddag ved at blive afhørt af politiet, ligesom det er tilfældet for hans kolleger, som ifølge Københavns Politi »befriede ham«.

De to gerningsmænd stak efterfølgende af fra stedet og er fortsat på fri fod.

Episoden skabte store problemer for togtrafikken i myldretiden fredag morgen. Således kørte der fra klokken seks til ni ikke tog til og fra Københavns Hovedbanegård, mens politiet gennemsøgte området med blandt andet bombehunde.

Selv om togene kører igen, forventer DSB først, at togtrafikken bliver helt normal igen ved middagstid.

Kort efter klokken 10.30 oplyser Københavns Politi på Twitter, at der ikke er fundet nogle »mistænkelige genstande« i eller omkring toget, ligesom der heller ikke er noget nyt om gerningsmændene. Efterforskningen fortsætter, lyder det.