Politi opgiver sag om frås mod ledelse i Vejle Havn

Den tidligere ledelse i Vejle Havn blev beskyldt for at fråse med pengene. Men den har ikke brudt loven.

Pressefoto Rigspolitiet Fold sammen
Læs mere

Oplysninger om dyre rejser på businessclass og forbrug af dyre vine fik i januar sidste år politiet til at slå til med en stribe ransagninger mod ledelsen af Vejle Havn.

Men tirsdag har Sydøstjyllands Politi efter mere end et års efterforskning besluttet at droppe sigtelserne mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn.

Politiet har undersøgt, om der er begået mandatsvig, underslæb eller skattesvig og konkluderer, at der ikke er beviser for, at der skulle være foregået noget strafbart.

I 2015 kom det frem, at havnebestyrelsen tilsyneladende havde forlystet sig lige lovligt meget for skatteborgernes penge.

Det gjaldt alt fra rejser på businessclass og i privatfly til dyre vine samt indkøb af børnetøj, briller, droner og jagtudstyr,

I januar sidste år gik Sydøstjyllands Politi og Skat så ind i sagen.

»Flere bestyrelsesrejser for Vejle Havn i årene 2010-2015 er blevet efterforsket, og det kan konkluderes, at der ikke har være tale om ekstravagante udgifter eller om rejser med en så udpræget privat karakter, at de er strafbare,« hedder det i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

Med opgivelsen af sigtelsen mod de fire, er sagen dog ikke lagt helt død.

Politiet efterforsker stadig sagen mod tre andre sigtede i sagen, og der vil gå endnu et stykke tid, før det bliver afgjort, om de skal stilles for retten eller ej, fremgår det af pressemeddelelsen.