Politi opgiver at finde savnet dykker i live

Eftersøgningen af den savnede dykker, der forsvandt nær Furesø Marina tidligere lørdag, er blevet indstillet, fordi der ikke længere er chance for at finde ham i live, oplyser politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordsjællands Politi indstiller lørdag aften eftersøgningen af en 45-årig mand fra Kgs. Lyngby, som forsvandt tidligere lørdag, da han var ude at dykke med tre andre dykkere i Furesø.

»Klokken 17.45 blev eftersøgningen med redningsdykkere indstillet, fordi mulighederne for at finde den savnede i live for længst er passeret, idet han i forbindelse med hændelsen på bunden angivet har opbrugt sin ilt eller kun havde ilt til få minutters brug,« udtaler vagtchef hos Nordsjællands Politi, Dan Houtved, i en pressemeddelelse.

Tidligere lørdag fik politiet en anmeldelse om, at der var en gruppe dykkere i vanskeligheder i vandoverfladen omkring 400 meter ude på søen.

Det lykkedes bådberedskab, dykkerberedskab og en redningshelikopter at redde tre dykkere op på redningsbåde.

Den nu savnede 45-årige mand kom angiveligt i problemer under en øvelse på bunden af søen og havde grebet ud efter de øvriges luftslanger og mundstykker, hvilket gjorde, at de måtte bjærge sig selv til overfladen, hvor to ventede, mens den tredje svømmede efter hjælp.

Alle fire dykkere var tilknyttet en lokal dykkerklub og var alle rimelig rutinerede dykkere, oplyser politiet.