Politi omringer butik og tager klatretyve på fersk gerning

Tre teenagere firede sig med reb ned i Rema 1000, men vågen borger overværede indbruddet og alarmerede politi.

Tre teenagere er grebet på fersk gerning under et indbrud i en dagligvareforretning i Haderslev. Arkivbillede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Tre teenagere er grebet på fersk gerning under et indbrud i en dagligvareforretning i Haderslev.

De tre drenge, der alle kommer fra lokalområdet, brød lørdag aften gennem taget på en Rema 1000 og firede sig derefter ned i butikken med et reb.

Det oplyser vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mens det lykkedes de tre at komme ind, så gik det pludselig op for dem, at der ikke var mulighed for at slippe ud igen uden at blive fanget.

Politiet havde simpelthen omringet butikken, så ethvert flugtforsøg ville ende i favnen på en betjent.

- Det er en kvik borger, der ringer til os efter at havde set tre personer på taget af Rema-butikken. Vi er hurtigt fremme med patruljer og laver så det, vi kalder for en indramning. Dermed sørger for vi for, at ingen folk kan komme væk fra bygningen, siger vagtchefen.

En hundepatrulje sluttede sig til indsatsen, og så havde de tre indbrudstyve ingen anden mulighed end at opgive deres forsøg på at berige sig med gratis dagligvarer.

- De er blevet taget med fingrene i fadet, så at sige, lyder det fra vagtchefen.

På Twitter kom politiet under indsatsen med en klar besked til indbrudstyvene: - Butikken omringet og hunde på vej ind. Er det dig, som er derinde, så tag at komme ud.

Alle tre er sigtet for indbrud.

- Den 15-årige bliver løsladt, når vi er færdige med ham, mens vi overvejer at beholde de to andre til i morgen, siger Erik Lindholdt.

Han ønsker ikke at oplyse, hvorvidt de tre anholdte er kendt af politiet for lignende lovovertrædelser.

/ritzau/