Politi om uro på Islands Brygge: Ingen grund til bekymring

Uro og optøjer er ikke hverdag på Islands Brygge, forsikrer Københavns Politi, som dog skærper patruljeringen i området i sommerperioden.

Da VM i fodbold blev live-transmitteret fra storskærm i Havneparken på Islands Brygge i 2014, startede uroen - ifølge flere bebeoere - med at sprede sig. De seneste uger er uroen eskaleret, hvorfor Københavns Kommune, politi og SSP nu har indkaldt til borgermøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det så voldsomt ud, da politiet 13. maj kom i clinch med op mod 200 unge på Islands Brygge, men optøjerne er langtfra hverdagskost, og beboere og gæster i området skal ikke være bekymrede.

Sådan lyder budskabet fra Københavns Politi, som sammen med SSP København og Københavns Kommune har inviteret til »Borgermøde om ro på Islands Brygge« mandag den 30. maj. På mødet vil Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), og vicepolitiinspektør Jakob Vilner fortælle beboerne, hvad de gør for at håndtere uroen på Bryggen - og at Bryggen slet ikke er så urolig endda.

»Der er formentlig nogle, der er blevet forskrækket over at se så meget politi på Bryggen den dag, så det er vigtig for os at fortælle borgerne, at de ikke skal være bange, for det er absolut ikke væres opfattelse, at der normalt er problemer af den karakter på Islands Brygge,« siger Jakob Vilner, vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Det er dog ikke første gang, at Islands Brygge har været plaget af den slags uroligheder. I august sidste sommer var op mod 30 personer involveret i et masseslagsmål ved Havnebadet på Islands Brygge, men Jakob Vilner afviser, at Bryggen er særligt udsat for ballade.

»Det er et fluepapir, og når der kommer så mange mennesker på det samme sted, er det næsten uundgåeligt, at der opstår nogle gnidninger, men det gør der også engang imellem i Kongens Have eller på andre grønne pletter,« siger han.

Kender ikke uromagerne

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), fortalte tirsdag til Berlingske, at uroen på Islands Brygge skyldes to grupperinger, som »mener, at Havneparken er blevet deres territorium«.

Ifølge Jakob Vilner har Københavns Politi ikke noget billede af, om det er de samme grupperinger, der har skabt uro på Islands Brygge, ligesom politiet altså ikke mener, at området generelt er plaget af utryghed.

»Men vi er jo ikke dernede hele tiden, så på borgermødet hører vi meget gerne fra beboere, som har bemærket et eller andet,« siger Jakob Vilner.

Han oplyser, at politiet øger patruljeringen på Islands Brygge her i højsæsonen.

»Vi skruer op for opmærksomheden og målretter vores indsats på stedet i sommerperioden, hvor der er mange mennesker dernede. Vores lokalpoliti patruljerer dagligt i området nu,« siger Jakob Vilner og tilføjer, at politiet desuden samarbejder med blandt andet Parkering København om at komme parkeringsproblemer på Islands Brygge til livs.

Frygter ikke tv-transmission

Bryggeboere hævder, at urolighederne blussede op, da DR Sporten i 2014 viste VM i fodbold på storskærm i Havneparken.

I juni stiller DR Sporten igen storskærmen op på Bryggen, når fodbold-EM løber af stablen, ligesom de viser OL i august, hvilket har vakt bekymring blandt flere beboere i området.

Men Jakob Vilner mener ikke, de foregående arrangementer har medført problemer, ligesom han er rolig omkring de kommende tv-transmissioner i Havneparken.

»Der ligger en godkendelse i forhold til sådan noget som antallet af gæster på pladsen og alkoholudskænkning, og vi har pligt til at kontrollere, at det hele foregår i god ro og orden. Så vi kommer til at følge med, men det plejer ikke at give udfordringer,« siger vicepolitiinspektøren.