Politi om seriebrande: Vi har fortsat brug for jeres øjne

En lang række brande i Fjerritslev-området menes at være påsat. Politiet mistænker lokal mand for at stå bag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 33-årig mand blev tirsdag aften varetægtsfængslet for at stå bag 22 brande og et brandforsøg i den vestlige del af Nordjylland.

Men selv om man nu har anholdt en mistænkt i sagen, opfordrer politiet fortsat folk i området til at holde ører og øjne åbne, forklarer vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi Frank Olsen.

- Vi vil gerne have, at borgerne fortsætter med at udvise skærpet opmærksomhed, indtil vi får undersøgt den mand, vi har anholdt, lidt nærmere, siger han til DR Nordjylland.

Tirsdag aften var omkring 130 personer fra lokalområdet samlet til borgermøde på Fjerritslev Gymnasium, hvor politiet orienterede om situationen.

Her fik borgerne blandt andet mulighed for at få svar på, om det er tilladt for manden at vende tilbage til byen i efterforskningsperioden, og om politiet har en plan for, hvordan man værner om mandens børn og familie, der fortsat er i området.

- Det er godt, at vi deltager i sådan et møde og er med til at mane nogle rygter til jorden, forklare hvordan sagen forløber, og hvordan vi kan være med til at tage hånd om familien, siger Frank Olsen.

På mødet kom det ligeledes frem, at politiet også i de næste dage vil være stærkt repræsenteret i området.

Den fængslede nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

/ritzau/