Politi om bilafbrændinger: Det lugter af samme gerningsmænd

For tredje nat i træk er biler blevet sat i brand i København. Fremgangsmåden minder i flere tilfælde så meget om hinanden, at politiet mener, der kan være tale om samme gerningsmænd.

Arkivfoto: Udbrændt bil på Kretavej i København natten til søndag, d. 21. august 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Johansen / Alarm112
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan være samme person eller personer, der står bag flere af de seneste nætters ildspåsættelser på biler i København.

Sådan lyder den umiddelbare vurdering nu fra Københavns Politi.

»Man kan sige, at flere af sagerne peger på, at der anvendes samme måde, så der kan nemt være tale om de samme gerningsmænd,« siger chef for personfarlig kriminalitet, Jens Møller Jensen.

I nat blev en bil og tre knallerter sat i brand. Det skete på henholdsvis Baldersgade og Blågårds Plads på Nørrebro, mens ildspåsættelserne de to forrige nætter primært har været på og omkring Christianshavn. Natten til søndag blev der sat ild til seks biler, og flere end ti blev beskadiget, mens det den efterfølgende nat gik ud over syv køretøjer på Christianshavn.

Overvejer at offentliggøre overvågning

Københavns Politi ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke fællestræk der er i fremgangsmåden for ildspåsættelserne. Men tidligere på morgenen har vagtchef hos Københavns Politi Henrik Stormer forklaret Ritzau, hvordan den udbrændte bil på Baldersgade er blevet antændt.

»Formentlig er der hældt brændbar væske ud over forruden, og så har ilden spredt sig til motorrummet,« sagde han.

På nuværende tidspunkt er der ingen anholdte i sagerne, og heller ikke umiddelbart nogen mistænkte. Men politiet har fortsat spor at gå efter:

»Vi har selvfølgelig forskellige ting, vi arbejder ud fra. Blandt andet har vi enkelte billeder, hvor vi er ved at undersøge, om personen på billedet kan være gerningsmand,« siger Jens Møller Jensen.

Københavns Politi overvejer derfor på nuværende tidspunkt at offentliggøre billedet, man har fra overvågning.

Øget patruljering i København

Mandag fortalte vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, at politiet for at komme problemet til livs øgede patruljering omkring primært Christianshavn, hvor de fleste af de seneste nætters bilafbrændinger fandt sted indtil altså i nat.

Hvorvidt den øgede patruljering nu vil omfatte et større område af København, ønsker Jens Møller Jensen ikke at forholde sig til, men siger:

»Vi har stadig en operativ indsats, som kører bredt i København. Selvfølgelig vil vores patruljering være målrettet forskellige steder i byen.«

Ildspåsættelserne i København kommer ovenpå en sommer, hvor flere byer hos vores svenske naboer ligeledes har været præget af et hav af bilbrande. Alene i Malmø skulle over 100 biler være blevet sat i brand siden 1. juni, og for et par uger siden blev op mod 50 biler beskadiget i Stockholm på én enkelt nat.